appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Baudet gaat vliegreis met privéjet overleggen met Kamervoorzitter Arib

ANP
maandag 2 september 2019 | EO | Nicole de Jong

Het magazine HP/DeTijd meldde maandag dat Thierry Baudet, fractievoorzitter van Forum voor Democratie, twee reizen met een privéjet heeft gemaakt zonder dit te melden bij het geschenken- of reizenregister van de Tweede Kamer. "Ik ga wel eens op pad, bijvoorbeeld een weekend weg met vrienden", vertelt de politiek leider in Dit is de Dag. 

Thierry Baudet trapt nieuwe seizoen af

De twee reizen met het vliegtuig van vriend Fokke de Jong, oprichter van SuitSupply, hoefden volgens Baudet niet gemeld te worden. "Maar ik zal goed kijken in overleg met het bestuur wat onze policy is en zal ook overleggen met Tweede Kamer-voorzitter Khadija Arib. En als ik dingen moet melden, zal ik dat met plezier doen." 

Opgestapt senator Henk Otten had hem hier destijds op gewezen en gewaarschuwd. "Ik heb alleen ook andere mensen geraadpleegd", vertelt de partijleider van Forum voor Democratie. "Ik heb aan Kamerleden gevraagd hoe ze dit doen en zij vertelden mij dat een vakantie met vrienden hier niet onder valt. Je hoeft niet je hele leven openbaar te maken." Baudet ziet de kwestie in ieder geval niet als iets waar hij zich voor hoeft te schamen. 

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Thierry Baudet reageert op de twee privéjetvluchten die hij niet meldde aan de Tweede Kamer

Stapje terug 

Forum voor Democratie heeft vanavond de aftrap van het nieuwe, politieke seizoen onder de naam 'FVD Summer Nights' en presenteert daar de uitbreiding van het partijbestuur. Thierry Baudet geeft aan dat hij geen uitvoerend bestuurder meer is vanaf vandaag. "Ik ga me bezig houden met de politieke lijn, dat is mijn rol. Ik blijf dus in het bestuur als algemeen partijvoorzitter, maar met een niet-uitvoerende rol." 

Baudet zet een stip op maart 2021, wanneer de Tweede Kamerverkiezingen zullen worden gehouden. "De komende anderhalf jaar zijn voor ons ontzettend belangrijk. We willen ervoor zorgen dat we er klaar voor zijn, we een prachtig resultaat halen, een goede lijst van Kamerleden hebben en we regeringsverantwoordelijkheid kunnen dragen." 

Luister het hele gesprek in Dit is de Dag hier terug: 

Thierry Baudet trapt nieuwe seizoen af

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1