appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

VVD-fractievoorzitter Amsterdam: 'Links kan nu niet meer om drugsprobleem heen'

ANP
zaterdag 31 augustus 2019 | WNL | WNL Redactie

Linkse partijen kunnen niet meer om de drugsproblemen heen in Amsterdam na de schokkende conclusies van het onderzoeksrapport 'De achterkant van Amsterdam'. Dat zegt de VVD-fractievoorzitter in de hoofdstad Marianne Poot in WNL Opiniemakers op NPO Radio 1.

VVD-fractievoorzitter Amsterdam: 'Links kan nu niet meer om drugsprobleem heen'

Conclusie van het rapport is dat de overheid de strijd tegen de drugs en de drugscriminaliteit aan het verliezen is. Of pijnlijker, dat die strijd nauwelijks gevoerd wordt. Ook de burgemeester Femke Halsema leek na het rapport in te zien dat ze aan de slag moet.

'Zelfs D66'

"Het goede aan dit rapport is dat er nu niemand meer omheen kan", zegt Poot. "GroenLinks kan hier niet omheen. Ook D66, die het liefst alle drugs zou legaliseren, kan er niet omheen dat we maatregelen moeten nemen."

Ook opiniemaker Mark Koster ziet een kentering bij de linkse partijen."We moeten vaststellen dat voor het eerst links ook denkt: dit klopt niet helemaal", zegt Koster. "Dat is interessant, dat je Femke Halsema hoort praten als de boze wethouder. Dat vind ik heel goed." Koster ziet een overeenkomst met het Marokkanendebat, waarbij links ook uiteindelijk ging inzien dat de problemen niet te ontkennen waren.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1