appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Stax&Toine
STER Advertentie

Staatssecretaris Van Veldhoven: ‘OV-chipkaart blijft’

ANP
donderdag 4 juli 2019 | KRO-NCRV |

De OV-chipkaart blijft gewoon bestaan, ook na 2023. Daarnaast wordt het ook mogelijk met bankpas of smartphone door de poortjes te gaan. Dat zei staatssecretaris Van Veldhoven in het radioprogramma 1 op 1.

Staatssecretaris Van Veldhoven: 'OV-chipkaart blijft'

Van Veldhoven reageerde op berichten dat de OV-chipkaart zou verdwijnen. Dat ontkent ze nu. Alleen de ICT-techniek achter de chipkaart verandert, aldus de staatssecretaris. Daardoor wordt het ook mogelijk om via apps te betalen of met de bankpas door het tourniquet op de stations te gaan.

De invoering van het OV-chipsysteem leverde veel problemen op en gold in politiek Den Haag als een klassiek hoofdpijndossier.

Geen barbecueverbod

Ook ontkende Van Veldhoven nog eens dat ze overweegt een barbecue- en vuurkorfverbod te overwegen voor sommige wijken, zoals haar ministerie eerder meldde aan De Telegraaf. Die wijken zouden dan houtstookvrij moeten worden. Dinsdagavond krabbelde het departement via dezelfde krant terug. Wel zei ze in 1 op 1 te werken aan een verbod op de verwarming van huizen middels hout, bijvoorbeeld met palletkachels.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1