appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Rutte wil in debat met multinationals over salarisverhogingen

ANP
woensdag 19 juni 2019 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

VVD-leider Rutte heeft laten weten graag in debat te willen gaan met multinationals zoals Shell en Unilever bij het programma Pauw, dit vertelde politiek redacteur Peter Kee in De Nieuws BV. Afgelopen weekend eiste Rutte dat bedrijven de salarissen van het personeel verhogen, anders gaat het kabinet ingrijpen. 

Op een partijbijeenkomst zei Rutte dat de winsten en de salarissen van topmannen stijgen, maar dat een stijging in de CAO uitblijft. Hij vindt het niet eerlijk dat het kabinet het bedrijfsleven heeft geholpen en dat werknemers daar niets van terugzien. Als bedrijven de salarissen niet verhogen, zal Rutte geplande lastenverlichtingen terugdraaien.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Peter Kee vertelt dat ze Rutte, naar aanleiding van zijn uitspraken, hebben uitgenodigd voor een toelichting in Pauw. "We hebben hem ook gevraagd of hij een debat wil. Rutte zei, ik wil heel graag in debat met de top van het bedrijfsleven." Rutte wil in het debat de multinationals persoonlijk aanspreken. 

Kee en Van Jole over MH17 en de loonpirouette van Rutte

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1