appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Azmani (VVD): 'CO2-heffing is er niet om bedrijven weg te jagen'

ANP
maandag 6 mei 2019 | WNL | Thijs Kroezen

Malik Azmani, Tweede Kamerlid voor de VVD en lijsttrekker voor de Europese Verkiezingen, zegt dat de CO2-heffing die het kabinet wil invoeren er niet is om bedrijven weg te jagen uit Nederland. "Het doel is niet om bedrijven het moeilijker te maken", zei Azmani in WNL Haagse Lobby op NPO Radio 1.

Het voorstel voor de CO2-heffing is nu om de grote vervuilers in Nederland over een deel van hun broeikasgasuitstoot belasting te laten betalen, in plaats van over alles wat ze uitstoten. De bedrijven zouden een bepaald reductiedoel krijgen. Wanneer er niet aan het doel wordt voldaan, krijgt het bedrijf een "stevige" CO2-belasting opgelegd.

Azmani (VVD) over de CO2-heffing

"Het gaat er uiteindelijk om dat we een gezonder bedrijfsleven gaan krijgen", aldus de VVD'er, die nu nog in de Tweede Kamer zit maar na de Europese verkiezingen vertrekt naar Brussel. "Het doel is uiteindelijk dat bedrijven gezonder produceren. Dat zijn wij ook verplicht naar onze toekomstige generatie. Ik geloof er ook echt wel in dat het bedrijfsleven dat gezamenlijke doel wil ondersteunen."

Het kabinet is op dit moment aan het kijken hoe de CO2-heffing eruit komt te zien. Azmani wil voorkomen dat bedrijven vertrekken uit Nederland. "Daarom moeten we er voor zorgen dat het (een CO2-heffing red.) op een slimme manier gebeurt."

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1