appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Langs de Lijn En Omstreken
Afbeelding

Reporter Radio presenteert Reporter Podcast. Een serie onderzoeksjournalistieke podcasts over belangrijke ontwikkelingen, geselecteerd door de redactie.

Ziek van cement

maandag 10 februari 2020, 13:47 uur

Cement heeft net als melk een houdbaarheidsdatum. Dat komt door een van de grondstoffen van cement, chroom 6. Zolang cement niet over de datum is lopen mensen geen risico. Maar als de houdbaarheidsdatum is verstreken, kunnen de gebruikers eczeem krijgen en daar kom je nooit van af.
Uit het onderzoek in zes steden bij achttien bouwmarkten van Gamma, Praxis en Karwei blijkt dat 8 bouwmarkten zakken cement verkopen die tot 11 maanden over de houdbaarheidsdatum zijn.
Een reportage van Joga Brouwers. Duur: 16’41’’

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1