NOS op 3 Tech Podcast
NOS

Olieterminals digitaal aangevallen en de podcastrel rond Joe Rogan

  1. Podcastschevron right
  2. NOS op 3 Tech P ...chevron right
  3. Olieterminals digitaal aangevallen en de podcastrel rond Joe Rogan

do 3 februari 2022

0:00 Verschillende olieterminals in België, Duitsland en Nederland zijn de afgelopen dagen digitaal aangevallen. Onder meer een olieterminal in Terneuzen is getroffen. 

5:17 Er was deze week een hoop te doen over de podcast van Joe Rogan op Spotify. Zijn podcast lag onder vuur omdat hij de ruimte gaf aan corona-misinformatie, en in reactie hebben Neil Young en Joni Mitchell hun muziek van Spotify gehaald.

19:12 Een 'all you can eat' abonnement voor muziek, films en series is al heel gewoon. Microsoft zet zwaar in op het abonneemodel voor games. Een hoop spellen voor een vast bedrag per maand is fijn voor gamer, zeker op de korte termijn. Maar is het ook fijn voor Nederlandse game-ontwikkelaars, en voor de games-industrie als geheel op de lange termijn?

30:15 Verschillende organisaties binnen de wereld van de digitale forensische opsporing hebben samen een universele 'taal' ontwikkeld waarmee internationale samenwerking een stuk makkelijker moet worden. Harm van Beek is senior digitaal-forensisch onderzoeker van het NFI en vanaf het begin betrokken bij de ontwikkeling van de taal.

Gasten: Nik Wouters, Joost Schellevis, Nando Kasteleijn en Harm van Beek
Presentatie: Casper Meijer