NOS op 3 Tech Podcast
NOS

Toch geen Tesla te koop met bitcoin en boete voor Locate Family

  1. Podcastschevron right
  2. NOS op 3 Tech P ...chevron right
  3. Toch geen Tesla te koop met bitcoin en boete voor Locate Family

do 13 mei 2021

0:00 Een opvallende aankondiging van Tesla-baas Elon Musk. Je kan geen bitcoin meer gebruiken om een Tesla-auto mee te kopen. Dat was een mogelijkheid die pas 2 maanden geleden was ingevoerd, en nu dus weer is ingetrokken.

9:14 De Autoriteit Persoonsgegevens heeft de website Locate Family een boete opgelegd van meer dan een half miljoen euro. Een site waar je naar eigen zeggen uit het oog verloren familie terug kan vinden, maar niet iedereen die op die site staat zit daarop te wachten.

18:26 Het Amerikaanse oliepijplijnbedrijf Colonial Pipeline moest afgelopen weekend het olietransport stilleggen na een digitale aanval met gijzelsoftware. Dat bedrijf transporteert naar eigen zeggen bijna de helft van de brandstoffen in het oosten van de VS, en de impact van de aanval was groot.

30:18 Misschien heb jij het ook wel eens gezien op Marktplaats of sociale media: een aanbieding om voor €50 een zogenoemd mystery-pakket te kopen. Misschien zit er wel iets heel tofs in, maar misschien ook niet. Het lijkt een trend te zijn, want vaak zijn de pakketjes binnen een paar minuten uitverkocht. 

Gasten: Nik Wouters, Nando Kasteleijn en Carmen Dorlo
Presentatie: Casper Meijer