NOS op 3 Tech Podcast
NOS

Zijn fysieke games verleden tijd en problemen met Samsungs eerste vouwtelefoon

  1. Podcastschevron right
  2. NOS op 3 Tech P ...chevron right
  3. Zijn fysieke games verleden tijd en problemen met Samsungs eerste vouwtelefoon

do 18 april 2019

0:00 Hoe haal je in de toekomst je games in huis? Nu kan je nog kiezen of je een schijfje in de winkel of een download koopt. Maar Microsoft komt met een spelcomputer waar je geen schijfjes meer in kan doen, en volgens Google het streamen van games te toekomst. Maar hoe spelen we over 20 jaar een spel dat je nu alleen maar kan downloaden? En als streamen de norm wordt, heeft dat effect op hoe spellen worden ontworpen? Dat bespreken we met game-ontwikkelaar Matthijs Dierckx.

25:20 Apple en chipmaker Qualcomm vochten elkaar de afgelopen jaren de tent uit over de kosten van patenten en iPhone onderdelen. Dat leek uit te lopen op een slepende miljardenrechtszaak, maar deze week is er plots een schikking getroffen.

34:47 Een groep drugsdealers die allerlei pillen en poeders verkocht op het darkweb is opgerold dankzij het oude mantra: Follow the money.

41:13 De opvouwbare telefoon is volgens Samsung de toekomst van smartphones, maar kort voordat het bedrijf zijn eerste vouw-telefoon op de markt brengt, blijken sommige recensie-exemplaren al binnen een paar dagen kapot te gaan.

44:55 Tips