NOS op 3 Tech Podcast
NOS

Jeff Bezos weg als CEO Amazon en een datingapp met alleen video

  1. Podcastschevron right
  2. NOS op 3 Tech P ...chevron right
  3. Jeff Bezos weg als CEO Amazon en een datingapp met alleen video

do 4 februari 2021

0:00 Na de ontdekking van een groot datalek bij de GGD vorige week zijn ze druk bezig om de systemen te vernieuwen om misbruik te voorkomen. Maar het RIVM waarschuwt dat overhaast een nieuw systeem invoeren ook weer tot problemen kan leiden.

8:19 Jeff Bezos, de oprichter van Amazon (en rijkste mens op aarde) stopt als bestuursvoorzitter van zijn bedrijf, om meer tijd te hebben voor andere dingen. Maar hij blijft wel bij het bedrijf betrokken.

22:36 Net als de landelijke overheid vertrouwen ook gemeenten steeds vaker op zogenoemde “slimme algoritmes” om risico’s in te schatten en bijvoorbeeld fraude op te sporen. Dit kan handig zijn, maar is ook niet zonder risico's.

31:41 Daten in coronatijd is niet makkelijk. Je kan bijna nergens heen om wat leuks te doen, en als je elkaar dan voor het eerst ziet is het altijd spannend of je date wel net zo leuk is als op de foto. Janet van Zelderen van 28 vond dat dat anders kon en bedacht een eigen datingapp die alleen met video werkt en eveneens coronaproof is.

Gasten: Nando Kasteleijn, Joost Schellevis en Janet van Zelderen.

Presentatie: Casper Meijer