NOS op 3 Tech Podcast
NOS

Infectieradar online en nieuw hoofdpijndossier voor Twitter en Facebook

  1. Podcastschevron right
  2. NOS op 3 Tech P ...chevron right
  3. Infectieradar online en nieuw hoofdpijndossier voor Twitter en Facebook

do 15 oktober 2020

0.00: Een nieuw hoofdpijndossier voor Twitter en Facebook. De bedrijven beperken de verspreiding van een artikel van een Amerikaanse krant over vermeende corruptie door de Amerikaanse presidentskandidaat Joe Biden. Volgens de sociale media is de bron van het verhaal te schimmig, het kamp van president Trump noemt het censuur.

14.34: De site infectieradar.nl is weer in de lucht, nadat ‘ie eerder dit jaar offline ging vanwege een datalek. Is de site nu wel helemaal waterdicht?

20.33: Er komen rond deze tijd van het jaar een hoop nieuwe telefoons op de markt, en het lijkt erop dat de felste strijd tussen telefoonmakers dit jaar niet speelt bij de toptoestellen, maar juist bij de subtoppers. En als je voor het eerst een selfie maakt op je nieuwe telefoon is dat misschien even schrikken.

37.48: Tips

Zou je mee willen doen aan ons luisteraarsonderzoek? Het invullen duurt minder dan 2 minuten en het helpt ons enorm om meer te weten over wat jij graag wilt horen. Je vind de enquête op www.techpodcast.nl

Artikel met achtergrondinformatie over de Bidens in Oekraïne: https://nos.nl/collectie/13788/artikel/2303619-trump-wilde-dat-oekraine-de-bidens-onderzocht-hoe-zit-dat

Twitterdraadje van desinformatie-onderzoeker Thomas Rid: https://twitter.com/RidT/status/1316363540421316609

Tip van Stephan: https://openrct2.org/

Gasten: Joost Schellevis, Nando Kasteleijn, Raquel Schilder, Stephan Vegelien

Presentatie: Casper Meijer