NOS op 3 Tech Podcast
NOS

NOS op 3 Tech Podcast: Was de aanslagpleger in Toronto een vrouwenhater?

  1. Podcastschevron right
  2. NOS op 3 Tech P ...chevron right
  3. NOS op 3 Tech Podcast: Was de aanslagpleger in Toronto een vrouwenhater?

do 26 april 2018

0:00 Wat mag je nou precies wel en niet delen op Facebook? Deze week zijn de interne richtlijnen voor moderators openbaar gemaakt. Is het vooral een charme-offensief of schieten we er ook wat mee op?

12:20 De nieuwe privacywet gaat bijna in. Hierdoor moeten bedrijven veel bewuster met de gegevens van hun klanten omgaan. Dat heeft niet alleen gevolgen voor de Facebook’s van deze wereld, maar ook bijvoorbeeld voor scholen.

21:16 Op internet is een community van mannen die vinden dat ze recht hebben op seks en vrouwen haten omdat ze die niet kunnen krijgen. Incels heet dat fenomeen, en het lijkt erop dat de aanslagpleger in Toronto daar aanhanger van was.

29:43 Er gaat weer eens een hoax rond die waarschuwt voor een of ander virus en wat je NU NAAR IEDEREEN DIE JE KENT MOET DOORSTUREN!!1!. Trap er niet in...

Extra shownote:

Studenten van verschillende mbo- en hbo- ICT-opleidingen klagen over de kwaliteit van hun opleiding. Ze zouden niet alleen oude programmeertalen leren, maar ook onveilige code. Sommige leerlingen kregen zelfs code aangeleerd die in het echt zou leiden tot ernstige data-leks. NOS op 3 is op zoek naar meer verhalen om te zien of het een landelijk probleem is. Dus doe je een ict, applicatieontwikkeling- of systeembeheeropleiding? Zou je dan deze enquete willen invullen? Dank!

https://goo.gl/forms/jYnnoGpcuaTbPHYC2