NOS op 3 Tech Podcast
NOS

Hoe gaat het met de corona-app en nieuwe koers voor Apple

  1. Podcastschevron right
  2. NOS op 3 Tech P ...chevron right
  3. Hoe gaat het met de corona-app en nieuwe koers voor Apple

do 25 juni 2020

0:00 Overheden, hulpdiensten en zorgorganisaties waren niet goed voorbereid op de grote 112-storing van een jaar geleden. Dat concluderen onderzoekers in een rapport dat vandaag is gepubliceerd.

10:55 Er wordt nog altijd hard gewerkt aan de nationale corona-app. En de manier waarop die app wordt gebouwd is uniek voor de Nederlandse overheid. Iedereen die mee wilt denken en praten is welkom om dat te doen en de ontwikkeling gebeurt in alle openheid. Een uitgebreid gesprek met communitymanager Edo Plantinga die al dat overleg in goede banen moet leiden.

35:55 Het was weer smullen voor Apple-fans deze week. Want de WWDC, Apples grote conferentie voor software-ontwikkelaars, is weer bezig. Hierop laten het bedrijf zelf ook altijd de nieuwe snufjes uit de komende software-updates zien. Gonny van der Zwaag, hoofdredacteur van de site iCulture, benoemt de meest opvallende nieuwtjes.

49:17 De Autoriteit consument en markt gaat de verkoop van nepvolgers en -likes op onder meer Instagram aanpakken. Uit een internationaal onderzoek blijkt dat de schade door neppe marketing voor online adverteerders wereldwijd wordt geschat op zeker 1,2 miljard euro.

Link naar Github van de corona-app: https://minvws.github.io/nl-covid19-notification-app-community-website/