NOS op 3 Tech Podcast
NOS

Apps tegen corona en Teletekst bestaat 40 jaar

  1. Podcastschevron right
  2. NOS op 3 Tech P ...chevron right
  3. Apps tegen corona en Teletekst bestaat 40 jaar

do 2 april 2020

0:00 Vorige week hadden we het over Europese plannen om gebruikersdata van telecomproviders te gebruiken om de verspreiding van het coronavirus in kaart te brengen. Er zijn in andere landen nog meer initiatieven om met telefoons het virus tegen te gaan, door middel van slimme apps.

8:54 Webwinkels draaien overuren, want doordat we massaal thuisblijven, doen we veel meer online aankopen. Kunnen de bedrijven het nog aan?

16:57 Veel mensen hebben inmiddels wel hun draai gevonden met thuiswerken. Om met elkaar te vergaderen op afstand gebruiken bedrijven diensten als Google Hangouts, Microsoft Teams of Zoom, maar niet alle tools zijn even veilig. Vooral Zoom ligt onder onder vuur vanwege problemen met privacy en beveiliging.

25:34 Het prachtige medium Teletekst bestaat deze week 40 jaar in Nederland. Een goed moment om deze duurzame digitale dinosaurus eens in het zonnetje te zetten en uit te leggen hoe teletekst eigenlijk werkt achter de schermen.

39:09 Tips en dingen die je verder nog moet weten, zoals wat is 8D muziek en tips tegen eenzaamheid in deze tijd van thuisisolatie.