NOS op 3 Tech Podcast
NOS

Thuiswerken door de coronacrisis en de nieuwe generatie spelcomputers

  1. Podcastschevron right
  2. NOS op 3 Tech P ...chevron right
  3. Thuiswerken door de coronacrisis en de nieuwe generatie spelcomputers

do 19 maart 2020

02:00 Om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan moeten we zoveel mogelijk thuiswerken, maar Hoe werk je handig vanuit huis? En kan het internet al dat extra dataverkeer eigenlijk wel aan of kijken we straks naar Netflix in SD-kwaliteit?

11:45 Er komen bij de NOS heel veel reacties binnen over het coronavirus. Wat voor vragen krijgen we en hoe gaan onze social mediaredacteuren daarmee om?

15:09 Wat zijn leuke en leerzame apps, sites en social media-accounts voor als je met kinderen in thuisisolatie zit?

20:47 Artiesten kunnen voorlopig niet optreden voor publiek, waardoor ze een hoop geld mislopen. Via social media blijven ze alsnog in contact met hun fans, en kunnen ze misschien nog wat geld verdienen.

27:22 Als je in Nederland een internetaansluiting in huis wil kan dat op de meeste plekken in twee smaken, via het netwerk van KPN of de kabel van ZiggoVodafone. De rechter oordeelde deze week dat die bedrijven geen concurrenten hoeven toe te laten op hun netwerk.

35:15 Het is een spannende tijd voor gamers: deze week hebben Microsoft en Sony de specificaties van de Nieuwe Xbox en Playstation bekend gemaakt. Julian Huijbrechts van Tweakers.net vertelt wat al die teraflops, compute units en gigabites per seconde betekenen voor de games van de toekomst.