appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

De perfecte podcast om bij weg te dromen. Doe het licht uit, druk op play en laat je meevoeren. Wekelijks bespreken we de nieuwste wetenschaps- en geschiedenisboeken. Een uur vol met ontroerende geschiedenisverhalen, wetenschappelijke vergezichten en intieme gesprekken met schrijvers. Zij lezen voor uit eigen werk en nemen mooie, bijpassende muziek mee.

#56 - Jan Wim Buisman - Onweer

vrijdag 6 september 2019, 12:29 uur

Onweer. De een houdt ervan, de ander vindt het vreselijk. Lekker met zijn allen binnen zitten, kijken hoe het buiten dondert en flitst.

Van oudsher werden donder en bliksem gezien als een van Gods middelen om mensen te straffen. Tot 1752, toen de bliksemafleider werd uitgevonden.

Hoe kan het, dat mensen opeens anders begonnen te denken over natuurgeweld? Jan Wim Buisman schreef over deze omslag een boek: Onweer.

Lezen in het Donker met presentator Bouwe van Straten en schrijver Jan Wim Buisman.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1