appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

Peter Kee en Francisco van Jole duiden elke week in De Nieuws BV de politiek van dat moment. Wie wint, wie verliest? Wie doet het handig, wie maakt een lelijke uitglijder in politiek Den Haag? En af en toe wagen de heren zich aan een voorspelling waar je ze aan mag houden.

#88 - Kee en Van Jole: regels van de Tweede Kamer op de schop

woensdag 30 oktober 2019, 15:40 uur

Een speciale commissie onder leiding van SGP-fractieleider Kees van der Staaij hield de werkwijze van de Tweede Kamer tegen het licht en doet vandaag voorstellen om die aan te passen. Het gaat dan om een wijziging van Het Reglement van Orde. In dat boekwerk is minutieus vastgelegd hoe en volgens welke regels de vergadering van de Tweede Kamer verloopt. Van het aanvragen van debatten tot het aantal minuten dat een minister mag besteden aan de beantwoording van vragen tijdens het Vragenuur.

In De Nieuws BV op Radio 1 bespreken politiek redacteur Peter Kee en Francisco van Jole (eindredacteur Joop.nl) de voorstellen van Van der Staaij en zijn commissie. Het plan is bijvoorbeeld om het Vragenuur aantrekkelijker te maken en dertig ledendebatten na twaalf weken van de lijst te halen als ze dan nog niet zijn ingepland.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1