appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

Kee en Van Jole

Peter Kee en Francisco van Jole duiden elke week in De Nieuws BV de politiek van dat moment. Wie wint, wie verliest? Wie doet het handig, wie maakt een lelijke uitglijder in politiek Den Haag? En af en toe wagen de heren zich aan een voorspelling waar je ze aan mag houden.

Podcast afleveringen

#63 Kee en Van Jole: Verkiezingen en het klimaatakkoord

woensdag 13 maart 2019, 16:38 uur

Download

De verkiezingsupdate van Peter Kee en Francisco van Jole: de coalitiepartijen staan overal op zwaar verlies, behalve de kleinste. De ChristenUnie stijgt alleen maar in de peilingen. Hoe kan dat? En de analyse van het klimaatakkoord is bekend gemaakt: zijn de 600 klimaatmaatregelen voldoende om de klimaatdoelen te halen?

#61 Kee en Van Jole: Ferrari's en vliegtuigen

woensdag 27 februari 2019, 14:53 uur

Download

Het blauwe bloed pompt weer harder door het Oranje hart. Nederland koopt KLM aandelen. Onze politieke duiders Peter Kee en Francisco van Jole zien de vrolijke gezichten bij de betrokken politici, maar wijzen je ook op de niet benoemde nadelen van deze miljoenen aankoopt. Daarnaast weet Van Jole waarom de voorvrouw van de SP in een Ferrari door de straten scheurt en ziet Kee wel waarom dat helemaal geen slecht idee is.

#60 Kee en Van Jole: Omroep Denk

donderdag 21 februari 2019, 15:51 uur

Download

Over de Omroep Denk en over het feit dat Farid Azarkan niet vervolgd zal worden voor het plaatsen van een nep-PVV-banner en de verkiezingscampagnes in aanloop naar de provinciale staten verkiezingen hadden Peter Kee en Francisco van Jole het vandaag.

#59 Kee en Van Jole over verkiezingsdebatten op tv

woensdag 13 februari 2019, 15:01 uur

Download

In de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen op 20 maart, kruisen landelijke politieke kopstukken met elkaar de degens op tv en radio. De aftrap is zondag bij WNL op NPO1. Daarna volgen grote debatten bij RTL, Radio 1, EenVandaag en de NOS. In De Nieuws BV bespreken Peter Kee (politiek redacteur Pauw) en Francisco van Jole deze verkiezingsdebatten. Van Jole zet grote vraagtekens bij het uitnodigingenbeleid van RTL, dat de Peilingwijzer als selectiecriterium gebruikt. Daarom mag FvD-leider Thierry Baudet wel meedoen aan het debat en Gert-Jan Segers van de ChristenUnie niet. Zij hebben respectievelijk twee en vijf zetels in de Tweede Kamer, maar in de Peilingwijzer is FvD virtueel de vierde partij van het land. Peter Kee vertelt op zijn beurt over zijn ervaringen met het uitnodigen van politieke gasten in campagnetijd. Dat betekent overuren maken en lang onderhandelen met de spindoctors over bijvoorbeeld de insteek van het debat en formulering van de geponeerde stellingen.

Kee en Van Jole over klimaatstaking, gokwetten en minister Dekker

donderdag 7 februari 2019, 15:06 uur

Download

Peter Kee (politiek redacteur Pauw) en Francisco van Jole (eindredacteur van opiniewebsite Joop.nl) bespreken de klimaatstaking van scholieren. Zij kwamen met duizenden naar Den Haag om van de politiek harde klimaatmaatregelen te eisen. Zo willen de scholieren dat de vervuiler gaat betalen. Luisteren politici wel? Ook buigen Kee en Van Jole zich over het optreden van minister Sander Dekker (rechtsbescherming, VVD) in de Eerste Kamer. Daar moest hij deze week aantreden om twee nieuwe kansspelwetten te verdedigen. Maar de senaat was niet tevreden met zijn antwoorden. Het debat werd geschorst en Dekker moet voor morgenmiddag 12 uur een brief sturen met nadere uitleg.

#57 Kee en Van Jole volgen het debat over het kinderpardon

woensdag 30 januari 2019, 14:40 uur

Download

Na de draai van het CDA over de versoepeling van het kinderpardon liep de spanning in de coalitie hoog op. Gisteravond sloten de coalitiepartijen dan toch een akkoord en daarover begon vanochtend een debat in de Tweede Kamer met verantwoordelijke staatssecretaris Mark Harbers. Peter Kee (politiek redacteur Pauw) en Francisco van Jole (eindredacteur van opiniewebsite Joop.nl) volgen dat debat voor De Nieuws BV.

#56 Kee en van Jole over het kinderpardon dat de coalitie verdeelt

woensdag 23 januari 2019, 15:00 uur

Download

Die versoepeling van het kinderpardon stond bij D66 en ChristenUnie al langer op het verlanglijstje, maar in het regeerakkoord werd afgesproken dat er aan het pardon niet gemorreld zou worden. Nu het CDA is gedraaid en toch versoepeling wil, staan de verhoudingen in de coalitie op scherp, want de VVD blijft mordicus tegen. Peter Kee (politiek redacteur bij Pauw en De Nieuws BV) en Francisco van Jole, (eindredacteur opiniewebsite Joop.nl) bespreken deze nieuwe kloof in de coalitie.

#55 Kee en Van Jole over Dion Graus en spanningen in de coalitie

dinsdag 15 januari 2019, 15:45 uur

Download

De Telegraaf bracht vandaag een geruchtmakend verhaal op de voorpagina. De krant kopte over een aangifte tegen Tweede Kamerlid Dion Graus (PVV): 'Ex Joyce: 'Hij dwong me tot seks met derden'. Zij beschuldigt Graus er verder van haar te hebben bedreigd en een keer te hebben geslagen. Het Kamerlid ontkent de beschuldigingen van zijn ex, die als medewerker in dienst is bij de PVV-fractie. Peter Kee (politiek redacteur bij Pauw en De Nieuws BV) en Francisco van Jole (eindredacteur van opiniewebsite Joop.nl) praten verder over dit geruchtmakende nieuws. Ook bespreken zij de spanningen binnen de coalitie na uitspraken van VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff. Hij liet zich in scherpe bewoordingen uit over het klimaatakkoord, over drammende coalitiepartners en speculeerde over een mogelijke val van het kabinet.

#54 Kee en Van Jole over de SGP en Nashville en het Telegraaf-offensief tegen Jetten

woensdag 9 januari 2019, 15:30 uur

Download

In de luwte van het kerstreces kreeg SGP-voorman Kees van der Staaij het ineens druk. Zijn naam dook op onder de Nederlandse vertaling van de omstreden Nashville-verklaring. Een anti-homo-manifest, vinden veel criticasters. Ophef betekent publiciteit. Dat is in campagnetijd, de Provinciale Statenverkiezingen zijn op 20 maart, niet per se verkeerd voor een kleine partij die vaak wordt overgeslagen. Maar was dat de opzet van de SGP? Hierover praten Peter Kee (politiek redacteur Pauw) en Francisco van Jole (eindredacteur opiniewebsite Joop.nl) in De Nieuws BV. Ook bespreken zij de voorpagina van de Telegraaf die de vergroeningsplannen van Rob Jetten bestempelde als 'klimaatklets'. Voert de krant campagne tegen de D66-fractievoorzitter?

#53 Kee en Van Jole over het belang van klimaattafels

woensdag 19 december 2018, 15:13 uur

Download

Voor de laatste keer dit jaar kruisen Peter Kee (politiek redacteur bij Pauw en De Nieuws BV en Francisco van Jole (de eindredacteur van opiniewebsite Joop.nl) de degens over de politieke waan van de dag.

#52 Kee en Van Jole kiezen hun politicus van het jaar

woensdag 12 december 2018, 16:18 uur

Download

Peter Kee (politiek redacteur Pauw en De Nieuws BV) en Francisco van Jole (eindredacteur opiniewebsite Joop.nl) zijn in de ban van de eindejaarslijstjes en kiezen hun politicus van het jaar. Maar voordat ze hun keuze bekendmaken, nemen ze eerst de politici door die in 2018 het meest opvielen. Van Jole kiest GroenLinks-leider Jesse Klaver als politicus van het jaar. Van Jole wijst onder meer op de klinkende zege die hij met zijn partij boekte bij de gemeenteraadsverkiezingen. Klaver had van tevoren de ambitie uitgesproken in honderd gemeenten mee te besturen en dat is GroenLinks gelukt. Ook is Van Jole vol lof over de manier waarop Klaver oppositie voerde tegen de afschaffing van de dividendbelasting en zich constant hard maakt voor maatregelen om de uitstoot van broeikasgassen te beteugelen. Kee vindt juist dat Klaver te weinig resultaat boekt en wijst minister-president Mark Rutte aan als politicus van het jaar. Volgens Kee wist Rutte knap te herstellen van diens mislukte queeste om de dividendbelasting af te schaffen. Bovendien speelt de VVD-leider inmiddels een rol van betekenis op het internationale toneel, als een van de meest ervaren Europese regeringsleiders.

#51 Kee en Van Jole over het Marrakesh-debat en boze CDA-jongeren

woensdag 5 december 2018, 15:15 uur

Download

Peter Kee (politiek redacteur van Pauw én De Nieuws BV) en Francisco van Jole (eindredacteur van opiniewebsite Joop.nl) vormen het vaste politieke commentaarduo van De Nieuws BV. Vandaag bespreken zij het Kamerdebat over het Marrakesh-migratiepact. FvD-voorman Thierry Baudet kreeg het onderwerp prominent op de agenda, kreeg veel aandacht op radio en tv, maar toen hij aan het begin van het debat een motie van wantrouwen indiende werd direct duidelijk dat hij alleen van de PVV steun kon verwachten. "Een clown", oordeelt Van Jole. Daar is Kee, die tijdens het debat een lijstje met Baudets verkondigde onwaarheden bijhield, het mee eens. Maar, vindt Kee, hij heeft het onderwerp wel op de agenda gekregen en de VVD, een partij waar Baudet stemmen vandaan wil halen, heeft in het debat kleur moeten bekennen door het pact te steunen. Verder buigen Kee en Van Jole zich over de kritiek van boze CDA-jongeren in de richting van hun partijleider. De coalitie neemt maatregelen waardoor studenten meer geld kwijt zijn aan het afbetalen van hun studieschuld. Vandaag debatteert de Tweede Kamer daarover. Het CDJA vroeg de Kamerfractie om tegen de verhoging van de rente te stemmen en het partijcongres nam ook een motie van die strekking aan. Maar CDA-leider Sybrand Buma weigert te tornen aan deze maatregel die werd vastgelegd in het regeerakkoord.

#50 Kee en Van Jole over Dijkhoffs proefballonnetjes en Halsema en het boerkaverbod

woensdag 28 november 2018, 14:55 uur

Download

Peter Kee en Francisco van Jole nemen iedere woensdag de politieke waan van de dag door. Vandaag: De proefballonnetjes van de VVD en het debat over de uitvoering van het boerkaverbod in de Amsterdamse gemeenteraad.

#49 Kee en Van Jole: geklapt pensioenoverleg en terugkeer Rosenmöller

woensdag 21 november 2018, 14:55 uur

Download

De onderhandelingen over de hervorming van het pensioenstelsel zijn stukgelopen. Peter Kee (politiek redacteur van Pauw én De Nieuws BV) en Francisco van Jole (eindredacteur van opiniewebsite Joop.nl) bespreken de politieke implicaties van dit pensioendebacle en de comeback van Paul Rosenmöller. De oud-leider van GroenLinks gaat voor zijn partij de kar trekken in de Eerste Kamer.

#48 Kee en Van Jole: over peilingen en de uiterste houdbaarheidsdatum van politici

woensdag 14 november 2018, 15:40 uur

Download

De nieuwe Peilingwijzer betekent wederom geen goed nieuws voor de coalitie. VVD, CDA, D66 en ChristenUnie zouden kunnen rekenen op 55 tot 58 zetels als nu verkiezingen gehouden zouden worden. Peter Kee (politiek redacteur Pauw en De Nieuws BV) en Francisco van Jole (eindredacteur opiniewebsite Joop.nl) bespreken deze nieuwe peiling (een gewogen gemiddelde van een handvol peilingen), de geruchten dat voor premier Rutte een Europese topfunctie in het verschiet zou liggen. Volgens Van Jole gaat een premier zo'n acht jaar mee voor diens uiterste houdbaarheidsdatum wordt overschreden. Ook de houdbaarheid van CDA-leider Sybrand Buma komt ter sprake. In de peilingen leveren de christen democraten zetels in. Volgens Van Jole komt dat door de conservatieve lijn van Buma. Hij ziet in minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) een potentiële opvolger.

#47 Kee en Van Jole: het kinderpardon en staatssecretaris Harbers

woensdag 7 november 2018, 17:31 uur

Download

Peter Kee (politiek redacteur Pauw en De Nieuws BV) en Francisco van Jole (eindredacteur Joop.nl) bespreken de politieke actualiteit. Vandaag staat staatssecretaris Mark Harbers (Justitie en Veiligheid, VVD) met grote interviews in de Volkskrant en het AD. Harbers legt daarin uit waarom hij uitgeprocedeerde asielkinderen toch uitzet. Is de VVD'er een mediaoffensief begonnen nu Tim Hofman met zijn petitie meer dan 200.000 handtekening heeft vergaard? Hofman pleit met zijn petitie #EIGELAND voor een ruimhartiger asielbeleid.

#46 Kee en Van Jole: ministers Bruins en Koolmees in het nauw

woensdag 31 oktober 2018, 15:32 uur

Download

Peter Kee en Francisco van Jole volgen het debat met minister Bruno Bruins (Medische Zorg, VVD). De minister moet zich vandaag in de Tweede Kamer verantwoorden voor de plotselinge sluiting van een aantal ziekenhuizen. Bruins krijgt het in de Kamer zwaar te verduren en werd zelfs door de oppositie heengezonden om te overleggen met zijn inspectie over een patiënt die door de chaotische sluiting in levensgevaar verkeerde. Ook nemen Kee en Van Jole minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken, D66) onder de loep. Hij begon een jaar geleden voortvarend met plannen voor de hervorming van het pensioenstelsel, maar het overleg met de vakbonden zit al maanden muurvast. "Koolmees zit echt met de handen in het haar", aldus Peter Kee.

# 45 Kee en Van Jole: Het eerste jaar Rutte III

woensdag 24 oktober 2018, 17:54 uur

Download

Deze week viert het derde kabinet Rutte zijn eerste verjaardag. Peter Kee en Francisco van Jole nemen de staat van het kabinet door aan de hand van een aantal sleutelmomenten, zoals het vertrek van Halbe Zijlstra en het allereerste debat waarin kritische vragen werden gesteld over afschaffing van de dividendbelasting.

#44 Kee en Van Jole over de verstandhouding Rutte-Asscher

donderdag 18 oktober 2018, 15:52 uur

Download

Mark Rutte (VVD) en Lodewijk Asscher (PvdA) konden het in een vorig politiek leven uitstekend met elkaar vinden. Als premier en vice-premier vormden zij de kern van het tweede kabinet Rutte. Toen ze in 2016 gezamenlijk een zoetgevooisd interview gaven in de Volkskrant, buitelden ze over elkaar heen met complimenten voor de ander. Van die liefde is in de politieke arena weinig meer te merken. Tijdens het finale debat over de afschaffing van de dividendbelasting, die toch niet doorgaat, fungeerde Asscher als aanvalsleider van de oppositie en steunde hij een motie van wantrouwen. In De Nieuws BV becommentariëren Peter Kee (politiek redacteur van Pauw en De Nieuws BV) en Francisco van Jole (eindredacteur van opiniewebsite Joop.nl) deze zet van Asscher. Waar is de constructieve houding gebleven, die hij enkele maanden geleden nog tentoonspreidde? Wat is hij van plan met zijn PvdA?

#43 Kee en Van Jole: Rob Jetten

woensdag 10 oktober 2018, 16:12 uur

Download

Waar ze vorige week vooruit blikten op het partijcongres van D66, konden Kee en Van Jole ook dit keer niet om D66 heen. Alexander Pechtold maakte tijdens dat congres zijn afscheid bekend en gisteren koos de D66-fractie uit haar midden Kamerlid Rob Jetten als zijn opvolger. Hij schoof 's avond aan bij Pauw voor zijn eerste talkshowinterview als fractieleider, waar hij vooral opviel door zijn ontwijkende en ingestudeerde antwoorden. Kee en Van Jole bespreken Jetten, zijn nieuwe baan en zijn optreden bij Pauw.

#42 Kee en van Jole: Het klimaatakkoord, Duthler en Dekker

woensdag 26 september 2018, 16:35 uur

Download

Peter Kee en Francisco van Jole nemen de politieke actualiteit door. Ze bespreken de doorrekening van het klimaatakkoord, die minister Wiebes flink wat kopzorgen geeft. Kee en van Jole buigen zich verder over de dubbele rol van sommige Eerste Kamerleden, naar aanleiding van het spitwerk van Follow the Money. Het onderzoeksplatform hield de nevenfuncties en bijbanen van de 75 senatoren tegen het licht en stuitte daarbij onder andere op de dubbele pet van VVD-senator Anne-Wil Duthler. Haar bedrijf verdiende in 2013 geld aan een adviesopdracht voor het ministerie van Volksgezondheid. Dat advies kwam terecht in een wet die door de Eerste Kamer met een stem meerderheid aangenomen. Duthler stemde voor. Verder komt het uitgelekte conceptplan van minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) aan bod, waarin de VVD'er flink zou snijden in de rechtsbijstand.

#41 Kee en van Jole - Het kinderpardondebat en de dividendbelasting

woensdag 12 september 2018, 14:56 uur

Download

Staatssecretaris Harbers is vanaf 10 uur vanochtend in debat met Tweede Kamerleden over het Kinderpardon. En, minister Wopke Hoekstra van Financiën stuurt binnenkort zijn belastingplan naar de Tweede Kamer. In dat plan zit ook de omstreden afschaffing van de Dividendbelasting. Hoe gaat Hoekstra dat aanpakken?

#40 Kee en van Jole - Het Kamerdebat met minister Blok

woensdag 5 september 2018, 15:49 uur

Download

Peter Kee en Francisco van Jole volgen het debat waarin minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken, VVD) zich moet verantwoorden voor zijn geruchtmakende uitspraken tijdens een besloten bijeenkomst. Zijn woorden over onder andere Suriname als failed state deden tijdens het zomerreces veel stof opwaaien.

#39 Kee en Van Jole - Zijlstra, de vrienden van Rutte en het omroepdebat

donderdag 5 juli 2018, 09:54 uur

Download

Voor de allerlaatste keer voor het zomerreces duiden Peter Kee en Francisco van Jole de politieke waan van de dag. Met vandaag: Halbe Zijlstra die niet naar de wereldbank gaat en gedoe rondom het omroepdebat.

#38 Kee & Van Jole: Dividend: debat of debacle?

woensdag 27 juni 2018, 16:29 uur

Download

Fransisco van Jole en Peter Kee bespreken het dividenddebat met Mark Rutte.

#34 Kee en Van Jole - Georganiseerde hommeles en bizarre bijstandsplannen

woensdag 30 mei 2018, 14:40 uur

Download

Is het hommeles binnen D66? En wat wilde VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff met zn bijstands-betoog bereiken? De tweekoppige politieke barometer Peter Kee - politiek commentator en redacteur bij Pauw - en Francisco van Jole - eindredacteur van Joop.nl buigen zich erover.

#33 Kee en Van Jole - Wat doet Wiebes nou?

woensdag 23 mei 2018, 14:32 uur

Download

Het vastgelopen gesprekken tussen de Groningers en minister Wiebes en alweer een prominente PvdA-er die de kamer verlaat. De tweekoppige politieke thermometer Peter Kee en Francisco van Jole bespreken het.

#32 Kee en van Jole - Hommeles bij ouderenpartijen

woensdag 16 mei 2018, 15:45 uur

Download

Vandaag geven Peter Kee en Francisco van Jole antwoord op de vraag waarom het altijd hommeles is bij ouderenpartijen en bespreken zij het nieuwe boek van Max van Weezel en Wilma Borgman.

#31 Kee en van Jole - De voorjaarsnota en zwijgende Kamerleden

donderdag 10 mei 2018, 17:25 uur

Download

Kee en Van Jole hebben groot nieuws: er is een overeenkomst over de Voorjaarsnota. Verder deden zij onderzoek naar de spreektijd van Kamerleden. De grote vraag: zijn er in Nederland kamerleden die nooit spreken in de plenaire zaal?

#30 Kee & Van Jole - Hommeles bij de SP

woensdag 2 mei 2018, 15:30 uur

Download

De Tweede Kamer houdt meireces, maar daar trekken de politieke commentatoren van De Nieuws BV zich niets van aan. Francisco van Jole (eindredacteur van opiniewebsite Joop.nl) en Peter Kee (politiek redacteur bij Pauw) geven hun ongezouten kijk op de politieke actualiteit. Dit keer staat het gedoe bij de SP op het programma.

#29 Kee & Van Jole - De verloren memo's

donderdag 26 april 2018, 16:21 uur

Download

Kee en Van Jole over het debat in de Tweede Kamer.

#28 Kee en Van Jole: Bijleveld en Leefbaar Rotterdam v.s. Forum voor Democratie

woensdag 18 april 2018, 15:37 uur

Download

Een pittig weekje voor defensieminister Ank Bijleveld... en gaan Baudet's Forum voor Democratie en Eerdmans' Leefbaar Rotterdam écht uit elkaar of is hun mogelijke scheiding er eentje voor de boekjes?

#27 Kee en van Jole - De Jihadbruid en de regering

woensdag 11 april 2018, 14:46 uur

Download

Als het aan de rechtbank in Rotterdam ligt komt een 23-jarige vrouw die in een opvangkamp in Syrië zit terug naar Nederland... De rechtbank wil dat Nederland om haar uitlevering vraagt, zodat ze hier de rechtszaak kan bijwonen. De regering heeft een ander standpunt.

#26 Kee en van Jole - SP en de Commissie Stiekem

woensdag 4 april 2018, 16:02 uur

Download

Peter Kee en Francisco van Jole nemen de politiek door. De vraag die voorligt: waarom wil SP-fractievoorzitter Lilian Marijnissen niet plaatsnemen in de Commissie Stiekem?

#25 Kee en van Jole - Grapperhaus en Van der Veer

woensdag 28 maart 2018, 14:35 uur

Download

Peter Kee en Francisco van Jole nemen dit keer het optreden van minister Grapperhaus (Justitie & Veiligheid, CDA) onder de loep. Dinsdag moest hij opdraven in het Vragenuur om tekst en uitleg te geven over de aanpak van de radicale imam Fawaz. Ook blikken Van Jole en Kee vooruit op de hoorzitting met Jeroen van der Veer, de president-commissaris van ING. Hij heeft iets uit te leggen over de opslag van 1 miljoen euro die hij had bedacht voor ING-topman Ralph Hamers.

#24 Kee en van Jole - Vrolijke verkiezingsdag

woensdag 21 maart 2018, 18:00 uur

Download

De afgelopen tijd vlogen vlogs, debatten, relletjes, reportages en landelijke kopstukken ons om de oren. De vraag is heeft het geholpen, en vooral wie? Politieke watchers van 'De Nieuws BV' Peter Kee en Francisco van Jole maken de balans op en blikken terug.

#23 Kee en van Jole - Rutte belt met Jeroen van der Veer

woensdag 14 maart 2018, 14:53 uur

Download

Volgens Peter Kee belde premier Mark Rutte na de persconferentie met ING-topman Jeroen van der Veer. Hij heeft zich er dus misschien meer tegenaan bemoeid dan dat wij weten... Kee en van Jole maken de balans op.

#22 Kee en van Jole -Verkiezingscampagnes op volle toeren

woensdag 7 maart 2018, 14:11 uur

Download

De verkiezingscampagnes draaien op volle toeren en de gemoederen lopen hoog op: onenigheid tussen Pechtold en Baudet, Baudet wil niet meer in debat met Pechtold maar is dit alleen voor de schermen? Hoe is hun verhouding in de wandelgangen. Kortom, genoeg voor politiek watchers Peter Kee en Francisco van Jole om te bespreken.

#21 Kee en van Jole - De nieuwe minister van Buitenlandse Zaken

woensdag 28 februari 2018, 15:13 uur

Download

Wanneer krijgen we een nieuwe minister van Buitenlandse Zaken? Terwijl politiek Den Haag met reces is doen Peter Kee en Fancisco van Jole een suggestie.

#20 Kee en van Jole - Barth en Baudet

woensdag 7 februari 2018, 14:38 uur

Download

Eerste Kamerlid, Marleen Barth verruilt het belangrijke donordebat voor de Malediven en Hiddema en Baudet kibbelen met de pers in Den Haag over hun volkentheorie.

#19 Een debat over leven en dood en de ‘debielen-gate' van de PVV

woensdag 31 januari 2018, 16:03 uur

Download

Pia Dijkstra heeft nog heel wat uit te leggen aan de Eerste Kamer, die gisteravond laat besloot het donordebat een weekje te rekken. Ook Geert Wilders heeft een probleem, in Den Haag wordt al gesproken over "debielen-gate", en dan gaat het over de PVV-kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen.

#18 Sjoemelende melkveehouders en een wedstrijdje verplassen tussen VVD en CDA

woensdag 24 januari 2018, 16:00 uur

Download

Landbouwminister Schouten en haar nieuwe fraudezaak. Rutte en Buma met een partijtje verplassen op rechts. En waarom wil Harry van Bommel geen lid meer zijn van de SP?

#17 Gerommel in Groningen en de coalitie

woensdag 17 januari 2018, 17:15 uur

Download

Het nieuwe politieke jaar is stevig begonnen. De zware aardbeving in Groningen begin deze maand leidde gisterenavond tot een geëmotioneerd debat in de Tweede Kamer.

#16 Prijzen voor politici?

woensdag 20 december 2017, 17:28 uur

Download

Francisco van Jole vindt de titel "Politicus van het Jaar" totale onzin. Peter Kee pleit juist voor de herinvoering van de verkiezing van de politicus van het jaar door de parlementaire pers. Dat en de politieke Rorscharch-test die D66 heet deze week in Kee en Van Jole.

#15 De vrolijke troonsopvolging bij de SP

woensdag 20 december 2017, 17:26 uur

Download

Emile Roemer stapt op en Lilian Marijnissen volgt hem op. De SP heeft een nieuw gezicht en was al langer bezig aan een koerswijziging. Het afzwaaien van Emile was dan ook een beetje de dag die je wist dat zou komen. Politiek commentator Peter Kee was bij de persconferentie en maakte zijn "vrolijkste begrafenis" tot nu toe mee.

#14 Pakt Asscher eindelijk zijn kans?

woensdag 6 december 2017, 16:07 uur

Download

Pakt Asscher eindelijk echt zijn moment? En wat moet het kabinet met het hoofdpijndossier over bedrijven die overal belastingvoordeeltjes halen? Met Peter Kee en Francisco van Jole.

#13 Kee en Van Jole - Is Wilders zijn mojo kwijtgeraakt?

woensdag 29 november 2017, 16:00 uur

Download

Het was verdacht stil rondom Wilders de afgelopen dagen, terwijl er reden genoeg was om over hem te praten. Hoe kan dit? Ondertussen lijkt Jesse Klaver bewust stil in de identiteitsdebatten. Waarom is dat? Politieke duiding door Peter Kee en Francisco van Jole

#12 Kee en Van Jole - Het filibuster-debat en de gemeenteraadsverkiezingen

woensdag 22 november 2017, 17:40 uur

Download

Wat ze ook doen in Den Haag: urenlang praten, meetups of de gemeenteraadsverkiezingen: er ontsnapt weinig aan de aandacht van onze politiek analisten Kee & van Jole.

#11 Kee en Van Jole - De Algemene Financiële beschouwingen

woensdag 8 november 2017, 17:15 uur

Download

Het kabinet gaat 4000 belastingdeals onderzoeken. Menno Snel staat samen met de minister van Financiën Wopke Hoekstra vandaag voor het eerst in de Tweede Kamer voor de Algemene Financiële beschouwingen. Naast Kee en Van Jole schuift dit keer ook aan: economisch journalist voor de Volkskrant Peter de Waard.

#10 Kee en Van Jole - De regeringsverklaring

woensdag 1 november 2017, 15:25 uur

Download

Premier Rutte verdedigt vandaag de plannen van zijn nieuwe kabinet in de Tweede Kamer. Dat levert genoeg munitie voor een pittig gesprek. Peter Kee en Francisco van Jole volgen het op de voet.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1