appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

Peter Kee en Francisco van Jole duiden elke week in De Nieuws BV de politiek van dat moment. Wie wint, wie verliest? Wie doet het handig, wie maakt een lelijke uitglijder in politiek Den Haag? En af en toe wagen de heren zich aan een voorspelling waar je ze aan mag houden.

#89 - Kee en Van Jole: Bijleveld onder vuur

donderdag 7 november 2019, 07:45 uur

De Tweede Kamer werd in 2015 verkeerd ingelicht over een Nederlandse aanval in Irak. Toenmalig minister van Defensie, Jeanine Hennis, vertelde de Kamer dat er 'voor zover bekend' geen burgerslachtoffers waren gevallen bij de aanval. Nu blijkt dat Hennis toen al wist dat deze informatie niet juist was. Reden genoeg voor de Tweede Kamer huidig minister Ank Bijleveld om opheldering en excuses te vragen. Dat ging echter niet van harte. Resultaat: een motie van wantrouwen en veel kritiek.

In De Nieuws BV op NPO Radio 1 bespreken politiek redacteur Peter Kee en Francisco van Jole (eindredacteur Joop.nl) het debat met Bijleveld, de motie van wantrouwen die tegen haar werd ingediend én de extra deukjes die de coalitie hierdoor heeft opgelopen.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1