De Nieuws BV Politiek
BNNVARA

Een Goedemorgen Met... producent Joris Nassenstein: 24-03-2018

  1. Podcastschevron right
  2. De Nieuws BV Po ...chevron right
  3. Een Goedemorgen Met... producent Joris Nassenstein: 24-03-2018

za 24 maart 2018

Joris Nassenstein is regisseur en producent van muziektheatervoorstellingen waarin klassieke muziek een hoofdrol speelt. Voorstellingen voor kinderen waarin zij klassieke muziek en het symfonieorkest ontdekken en voorstellingen voor volwassenen waarin met het symfonieorkest nieuwe wegen worden ingeslagen, zoals in het festival SOUK met Arabische muziek in het Concertgebouw.

Joris werd in 1971 geboren in Haarlem. Hij studeerde dwarsfluit aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij Koos Verheul. In zijn studententijd was hij een van de oprichters van Entree, de Vereniging Jong Publiek van Het Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest. Van de directie van het Concertgebouw kreeg hij in 2003 de titel ?Pionier van het Concertgebouw Jeugdbeleid.? Hij maakte voorstellingen bij o.a. Holland Symfonia, Orkater, Het Concertgebouworkest, en het Nederlands Philharmonisch Orkest. De voorstelling Creatures voor Het Balletorkest en Danscollectief ISH werd in 2016 bekroond met de internationale YAM award voor beste productie met klassieke muziek voor kinderen wereldwijd.

Joris is de muziekredacteur van het TV programma Maestro.Samen met actrice Angela Schijf lanceerde hij het initiatief Klassiek to go waarmee zij samen ieder seizoen een nieuwe familievoorstelling maken met klassieke muziek en daarmee met een eigen orkest het land door reizen.