De Nieuws BV Politiek
BNNVARA

Jan Paternotte (D66) over boerenprotesten: kabinet is niet zichtbaar genoeg

  1. Podcastschevron right
  2. De Nieuws BV Po ...chevron right
  3. Jan Paternotte (D66) over boerenprotesten: kabinet is niet zichtbaar genoeg

do 28 juli 2022

Brandstichting op de snelweg, hooibalen en asbest blokkeren de wegen en ongelukken met nietsvermoedende automobilisten. De boerenprotesten worden steeds radicaler. Het loopt totaal uit de hand, vindt D66-fractievoorzitter Jan Paternotte. Het lijkt volgens hem alsof de boeren gewoon hun gang kunnen gaan en daar moet een einde aan komen. ,,Het ondermijnt niet alleen het gevoel van veiligheid, maar ook van rechtvaardigheid." 

Premier Rutte en minister Yesilgöz (justitie en veiligheid) spreken vanochtend hun afkeuring uit en roepen op de acties te staken. Dat vindt de D66-voorman helder en goed. ,,Maar het moet niet bij mooie woorden blijven." Op de vraag of Paternotte het kabinet zichtbaar genoeg vindt, is hij helder. ,,Nee, ik verwacht dat zij gezag laten zien. En dat zij het gevoel dat er te weinig wordt opgetreden wegnemen door wél op te treden."

Ondertussen weigeren de boeren met bij bemiddelaar Johan Remkes aan tafel te gaan. Hoe moet dat nu verder? Luister nu het hele gesprek met Jan Paternotte in De Nieuws BV.