De Nieuws BV Politiek
BNNVARA

#42 - Kee & Van Jole over de rellen binnen en buiten Den Haag (S02)

  1. Podcastschevron right
  2. De Nieuws BV Po ...chevron right
  3. #42 - Kee & Van Jole over de rellen binnen en buiten Den Haag (S02)

wo 27 januari 2021

Het land is in de ban van de rellen van afgelopen dagen, maar ook de politieke relletjes gingen door. Zo hadden Jesse Klaver (GroenLinks) en Geert Wilders (PVV) ruzie op twitter over wiens achterban nou stenen aan het gooien was.

Ook Hugo de Jonge werd het vuur aan de schenen gelegd. Niet zozeer door politici, maar door journalist Daniël Verlaan van RTL. Verlaan onthulde een enorm datalek bij de GGD waardoor gevoelige gegevens van mensen die zijn getest nu verhandeld worden. Verlaan keek mee met het vragenuurtje over deze kwestie en concludeerde dat Hugo de Jonge niet goed op de hoogte is van de details rondom het datalek.

Alsof dat nog niet genoeg is opende verschillende politieke partijen dit weekend openlijk de aanval op Mark Rutte en de VVD in aanloop naar de verkiezingen. Op verschillende verkiezingscongressen werd ingehakt op '10 jaar VVD-beleid'. "Het roer moet om", aldus Wopke Hoekstra (CDA).

Oftewel, genoeg te bespreken voor de politiek duider Peter Kee en hoofdredacteur van Joop.nl Francisco van Jole. In De Nieuws BV bespreken ze al deze relletjes van de afgelopen week.