Het Spoor Terug
VPRO

Wendelmoet Boersema: “Alle ouwe rotten zijn weg. Er is nog nooit zo’n leeg veld geweest”

  1. Podcastschevron right
  2. Het Spoor Terugchevron right
  3. Wendelmoet Boersema: “Alle ouwe rotten zijn weg. Er is nog nooit zo’n leeg veld geweest”

wo 12 juli 2023

Aan tafel zitten Wendelmoet Boersema, Kefah Allush en Spraakmaker is Marjan Olfers.

Voor zijn mediamoment wil Allush het graag even hebben over de immigratiecijfers, waar volgens hem een naar spelletje mee gespeeld wordt. Boersema: “Iedereen die een microfoon voor de neus krijgt, zegt heel geframede dingen de afgelopen tijd.”

Voor het mediamoment van Boersema gaan we naar de NAVO-top en dan vooral naar Zelensky.  Zelensky viel namelijk over de vaagheid van de concepttekst over het toetreden van Oekraïne tot de NAVO. Heeft Zelensky reden om boos te zijn?

Erg verrassend zal het voor veel mensen niet zijn geweest. Maar de kogel is door de kerk wat betreft de keus van Dilan Yesilgoz. De VVD-minister stapt naar voren en wil Rutte opvolgen als leider van de VVD. De verwachting is nu dat ze door het bestuur van de partij naar voren wordt geschoven als voorkeurs kandidaat. Boersema: “Ik denk niet dat het al jaren gepland is. Daarvoor heeft de VVD te veel kroonprinsen zien komen en gaan.” 

‘Falende bazen’, ‘waanzinnige verwijten’ en ‘aanhoudende spanningen’: De Volkskrant heeft vandaag een zeer, zeer...  uitgebreide reconstructie van wat er achter de schermen allemaal heeft gespeeld bij Op1. Allush: “De constructie van OP1 laat zien hoe ingewikkeld Hilversum is.” Hoe wordt daar binnen de NPO naar gekeken? Verder spreken we ook even met Pieter Klok, hoofdredacteur van De Volkskrant over Op1 en de omroepen.