Het beste uit het Oog
NOS

#203 - Oekraïne kandidaat EU lid, jachtakte voor Amalia, Radio 4 top 50

  1. Podcastschevron right
  2. Het beste uit h ...chevron right
  3. #203 - Oekraïne kandidaat EU lid, jachtakte voor Amalia, Radio 4 top 50

za 25 juni 2022

De regeringsleiders van de EU hebben besloten dat Oekraïne de status van kandidaat-lid krijgt. Onder een aantal voorwaarden, waaronder vooral het bestrijden van de ernstige corruptie in het land. NRC-correspondent Steven Derix bracht deze week zijn boek: 'Zelensky, de oorlogspresident' uit. In het Oog vertelt hij over die corruptie in Oekraïne.

Prinses Amalia heeft haar jachtakte, zo bevestigde de Rijksvoorlichtingsdienst dinsdag. Ellen Mookhoek is lid van de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging en columnist van hun blad "De Jager". Ze vertelt ons hoe je zo'n jachtakte kunt halen. 

Maandag werd op NPO Radio 4 de Filmmuziek Top 50 bekendgemaakt. Hoe cruciaal is muziek in de film? Filmregisseur Ate de Jong maakte zijn eigen top drie van filmmuziek. 

Donderdag werd op NPO2 een registratie van het requiem van Verdi uitgezonden. Julie Marthe Cohen, voorzitter van de Stichting Requiem Van Theresienstadt - Stemmen Van Verzet heeft een hele speciale uitvoering naar Nederland gehaald. In de uitzending vertelt ze wat deze uitvoering zo bijzonder maakt.