Het beste uit het Oog
NOS

Wat je moet weten van een psychose, een actieplan van Schiphol en de documentaire 'Ryan is Zwanger'

  1. Podcastschevron right
  2. Het beste uit h ...chevron right
  3. Wat je moet weten van een psychose, een actieplan van Schiphol en de documentaire 'Ryan is Zwanger'

za 28 mei 2022

Door een personeelstekort is het al een tijd enorm druk bij Schiphol, maar het vliegveld kwam deze week met een actieplan om de drukte deze zomer te verminderen. Hoe kijkt de reisbranche tegen deze maatregelen aan? Frank Oostdam vertegenwoordigt als voorzitter van de ANVR de Nederlandse reisorganisaties. Hij vertelt wat hij van dit actieplan vindt.

In Rio de Janeiro was deze week in een favela een bloederige en dodelijke schietpartij tussen drugsbendes en de politie, niet de eerste keer dat het gebeurt. Wat is daar aan de hand? Brazilië-kenner en oud-correspondent Ineke Holtwijk legt het uit.

Wat moet je weten over Psychoses? Afgelopen dinsdag was het Psychose Awareness Day om meer bekendheid te verspreiden onder het grote publiek. Journalist en schrijver Jeroen Verkroost heeft zelf drie keer een psychose meegemaakt. Hij vertelt over zijn ervaringen.

Ryan Ramharak is non-binair, trans en was zwanger van diens partner David Paul Ramharak. Hun reis werd gevolgd in de documentaire: 'Ryan is Zwanger'. De twee vertellen over hun ervaringen en waarom ze mee wilden werken aan een documentaire.