Het beste uit het Oog
NOS

#195 - Henny Vrientens impact op de kinder-tv en de populariteit van Johan Cruijff in Duitsland

  1. Podcastschevron right
  2. Het beste uit h ...chevron right
  3. #195 - Henny Vrientens impact op de kinder-tv en de populariteit van Johan Cruijff in Duitsland

za 30 april 2022

Nederland stuurt een forensisch opsporingsteam naar Oekraïne om onderzoek te doen naar de oorlogsmisdaden in het land. Dat heeft het kabinet besloten. Hoe gaat het team dit aanpakken? Robert van Kapel van de marechaussee legt het uit.

Zanger en componist Henny Vrienten is overleden. Hij stond niet alleen bekend om zijn Doe Maar-nummers, Vrienten schreef ook veel liedjes voor de programma's Sesamstraat en Het Klokhuis. Wat was zijn impact op de wereld van de kindertelevisie? Tekstschrijver Niek Barendsen en Acteur en zanger Edwin Rutten werkten vaak met hem samen en vertellen erover.

Op de Olympische spelen concurreren. Dat was dé droom van skateboardster Candy Jacobs. Maar in 2021 op de Spelen in Tokio raakt ze besmet met corona en kon ze niet meer meedoen. Ze maakte een documentaire over haar ervaring en vertelt waarom skateboarden zoveel voor haar betekent.

Johan Cruijff is niet alleen populair in Nederland, ook in Duitsland hebben ze een grote liefde voor het voetbalicoon. Waar komt deze populariteit vandaan? Auteur Auke Kok en Duits politicus en voetballiefhebber Otto Fricke leggen het uit.