Het beste uit het Oog
NOS

#185 - Een Indië-veteraan over de Onafhankelijkheidsoorlog en Jeen-Yuhs Kanye West

  1. Podcastschevron right
  2. Het beste uit h ...chevron right
  3. #185 - Een Indië-veteraan over de Onafhankelijkheidsoorlog en Jeen-Yuhs Kanye West

za 19 februari 2022

Deze week verscheen het rapport van het NIOD over extreem geweld in Indonesië tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog. Indië-veteraan Goos Blok werd als jonge militair naar het land gestuurd. Hij belandde op Bali en vertelde wat hij daar moest doen.

De Tweede Kamer heeft het aanbieden van zogenoemde homogenezingen strafbaar gesteld. Jarenlang zijn homoseksuele mannen naar therapie gestuurd, waar ze soms verschrikkelijke praktijken hebben ondergaan om van hun gevoelens af te komen. Wat zijn de gevolgen van zo'n behandeling? Kai Yung heeft zelf tien jaar zo'n therapie ondergaan, en was samen met zijn partner Alexander Noorddijk te gast.

Van alle hoogleraren is er maar een kwart vrouw. Is dit wel verbeterd door de jaren heen? Ineke Sluiter, president van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen, vertelt over de "women in science day". 

En de nieuwe documentaire 'Jeen-yuhs' over Kanye West moet een uitgebreid kijkje geven in het leven van de artiest en rapper. Hiphopjournalist en liefhebber van Kanye, Thomas Heerma van Voss, neemt ons mee in het leven van Kanye.