Het beste uit het Oog
NOS

#233 - Waarom hebben we het toch zo druk en de ontmaskering van een seriemoordenaar

  1. Podcastschevron right
  2. Het beste uit h ...chevron right
  3. #233 - Waarom hebben we het toch zo druk en de ontmaskering van een seriemoordenaar

za 20 februari 2021

IC-arts Diederik Gommers en viroloog Marion Koopmans verschijnen sinds het begin van de coronapandemie in allerlei programma's om uitleg te geven over het virus. Voor hun heldere communicatie zouden ze afgelopen week de Machiavelliprijs krijgen, maar de uitreiking is verplaatst naar eind maart. In het Oog vertelt Marion Koopmans waarom ze op Twitter zit en legt Diederik Gommers uit wat het oplevert om in gesprek te gaan met mensen die het virus in twijfel trekken.

Oud-politicus Ayaan Hirsi Ali woont alweer 15 jaar in Amerika. In haar nieuwe boek is ze kritisch over immigratie in Europa. Die is volgens haar een gevaar voor de rechten van vrouwen.

Vooral werkende mensen hebben het de afgelopen decennia steeds drukker gekregen. Socioloog Tanja van der Lippe heeft wel een idee hoe dat komt en of dat erg is.

Diplomaat Herman Knippenberg ontmaskerde in 1976 een Franse seriemoordenaar. Hij werkte destijds in Thailand toen hij betrokken raakte bij de zaak. Op Netflix staat binnenkort een serie over het waargebeurde verhaal, The Serpent.