Het beste uit het Oog
NOS

#209 - Kardinaal Simonis, 'Uit beeld' van Amber Brantsen en ouderenzorg in coronatijd

  1. Podcastschevron right
  2. Het beste uit h ...chevron right
  3. #209 - Kardinaal Simonis, 'Uit beeld' van Amber Brantsen en ouderenzorg in coronatijd

za 5 september 2020

Woensdag overleed kardinaal Simonis op 88-jarige leeftijd. Trouw-journalist Stijn Fens vertelde over de man, die jarenlang het gezicht was van katholiek Nederland. Fens zag hem als een omstreden, maar zachtmoedig man en deelde in Met het oog op morgen zijn warme herinneringen aan Simonis.

Journaalpresentator Amber Brantsen vertelde Chris Kijne over haar boek Uit beeld, over haar worsteling met anorexia. Ze blikte terug op de zorg die ze kreeg en de manier waarop ze de ziekte uiteindelijk overwon. 

Verder is er aandacht voor de nieuwe serie van Hugo Borst, Thuis op Zuid. Borst betoogde dat de ouderenzorg in Nederland door de uitbraak van het coronavirus weer "terug bij af" is. De maatregelen die vanaf maart tegen het virus zijn genomen, vindt Borst te rigide en hij hoopte dan ook dat minister De Jonge op de persconferentie van deze week daar ook op zou reflecteren.

De Vlaamse schrijver Chris de Stoop vertelde over Het boek Daniël, dat hij schreef over zijn oom Daniël die in 2014 dood werd gevonden in de smeulende resten van zijn huis. Namens zijn familie pleitte hij in de rechtszaak over de dood van zijn oom en na het proces kwam hij oog in oog te staan met diens moordenaars.