Het beste uit het Oog
NOS

#92: Een gouden visum en selfies van wilde dieren

  1. Podcastschevron right
  2. Het beste uit h ...chevron right
  3. #92: Een gouden visum en selfies van wilde dieren

za 2 juni 2018

Voor een zak geld kun je in verschillende Europese landen een verblijfsvergunning kopen. Soms is zelfs een paspoort te koop. Europarlementariër Sofie in 't Veld van D66 wil van die gouden visa af. Samen met Martijn van Helvert van het CDA vertelde ze over de handel in visa en paspoorten.

Nationaal Park de Hoge Veluwe maakt dagelijks duizenden kiekjes van de wilde dieren in het park. Het is de bedoeling om zo in kaart te brengen hoe de dieren er leven. Maar het zijn er inmiddels wat veel: de camera's hebben inmiddels 4.244.420 plaatjes geschoten, veel te veel voor de onderzoekers om te bekijken. Boswachter Henk Rueseler en onderzoeker Patrick Jansen hopen dat mensen hen vanuit hun luie stoel willen helpen met het analyseren van de wild-selfies.

Verder is er aandacht voor de militaire begraafplaats Arlington in Washington, die overvol begint te raken. En voormalig SP-partijsecretaris Hans Heijningen vertelt over het geweld in Nicaragua, waar hij van 1984 tot 1992 woonde en president Ortega aan de macht zag komen.