Het beste uit het Oog
NOS

#179 - Emancipatie in de ruimte, kanker niet meer dodelijk en de slag om de Westerschelde

  1. Podcastschevron right
  2. Het beste uit h ...chevron right
  3. #179 - Emancipatie in de ruimte, kanker niet meer dodelijk en de slag om de Westerschelde

za 8 februari 2020

Door betere behandeling is kanker steeds vaker een chronische ziekte. Dat betekent dat er meer en meer patiƫnten zijn die weten dat ze nooit zullen genezen. Loek Maijer vertelde hoe het is om te leven is met een ongeneeslijke vorm van kanker.

De Amerikaanse ruimtevaarder Christina Koch was 328 dagen in de ruimte, en daarmee de vrouw die het langst in het heelal verbleef. En die prestatie is heel belangrijk voor de emancipatie van vrouwen in de ruimte, volgens voorzitter Artemis Westenberg van Explore Mars.

De oorlog in Afghanistan was niet te winnen. En over de missie naar Kunduz werd een te rooskleurig beeld geschetst. Toch staat het kabinet nog altijd achter het sturen van soldaten naar Afghanistan. En zo denkt Annelies Homma er ook over. Zij is er twee keer op missie geweest.

De slag om de Westerschelde aan het eind van de Tweede Wereldoorlog wordt verfilmd. Daarbij kwamen 10.00 mensen om. De nabestaanden mochten komen kijken bij de opnames. Ook mevrouw van Koeveringen, 82 jaar oud, bezocht de filmset. Zij vertelde bij ons hoe indrukwekkend dat was.