Het beste uit het Oog
NOS

#177 - Onze man in Teheran, misbruik bij de Jehovah's en waar liggen je roots?

  1. Podcastschevron right
  2. Het beste uit h ...chevron right
  3. #177 - Onze man in Teheran, misbruik bij de Jehovah's en waar liggen je roots?

za 25 januari 2020

'Onze man in Teheran', Thomas Erdbrink, moest vorig jaar plotseling zijn werk neerleggen, omdat zijn persaccreditatie niet werd verlengd. Daardoor kon hij geen verslag doen van het bewogen nieuwsjaar voor Iran, maar had hij wel de ruimte om een zware persoonlijke periode te verwerken. En hij volgde het "insane nieuwsjaar" natuurlijk alsnog op de voet. In de podcast met de beste gesprekken uit Het Oog blikt Erdbrink terug, en kijkt hij vooruit.

Een rapport over seksueel misbruik binnen de Jehovah's Getuigen kon na een kort geding deze week worden gepubliceerd. Marianne de Voogd vertelt openhartig hoe ze tussen haar elfde en haar dertiende is misbruikt door een ouderling in Meppel.

Verder in de weekpodcast van Met het oog op morgen: FunX-producer Dinja Pannebakker maakte een documentaire over de vraag of je je roots moet kennen om jezelf te kunnen zijn en muzikant Sven Figee vertelt over zijn liefde voor het Hammond-orgel. Hij geeft een voorproefje van zijn solovoorstelling, waarmee hij sinds deze week in het theater staat.