Het beste uit het Oog
NOS

#174 - Verdachte brand Arnhem, Beethovenjaar en Afvalprobleem Mount Everest

  1. Podcastschevron right
  2. Het beste uit h ...chevron right
  3. #174 - Verdachte brand Arnhem, Beethovenjaar en Afvalprobleem Mount Everest

za 4 januari 2020

De hoogste berg ter wereld heeft een flink afvalprobleem. En dan gaat het niet alleen om plastic, maar ook veel andere zaken die door klimmers worden achtergelaten. Toch werd op de Mount Everest een plasticverbod ingesteld. Klimmer Wilco van Rooijen vertelt hoe dat zit.

In 2020 vieren we Ludwig van Beethovens 250ste geboortejaar en daarom staat dit jaar in het teken van deze geweldige componist. Dirigent Carel den Hertog noemt hem zelfs geniaal. Hij legt uit hoe hij tot deze conclusie is gekomen.

Gele hesjes, demonstraties die uit de hand lopen. Is er nog wel iets leuks te beleven in Parijs? Parijzenaar Wilfred de Bruijn ging voor ons op zoek naar het meest positieve nieuws uit de Franse hoofdstad van dit jaar.

De fatale brand in Arnhem tijdens de jaarwisseling kent alleen maar verliezers. De twee jongens van 12 en 13 die de brand zouden hebben veroorzaakt, zijn ondertussen vrijgelaten. Kinder-ombudsvrouw Margrite Kalverboer vindt een goede begeleiding van deze kinderen juist nu uiterst belangrijk.