Geen kleine man

Bonus interview 5: Mannen en andere lichamen

VPRO
  1. Podcastschevron right
  2. Geen kleine manchevron right
  3. Bonus interview 5: Mannen en andere lichamen

do 25 november 2021

Geen kleine man bestaat uit een hoofddocumentaire en vijf bonusinterviews. In de vijfde aflevering gaat journalist Sofie Peeters in gesprek met androloog-endocrinoloog Guy T`Sjoen over mannen. Lang werd het mannenlichaam als de gouden standaard gebruikt in de gezondheidszorg, maar is de zorg van de man dan perfect? Of lopen zij soms ook lang ongediagnosticeerd rond met bepaalde aandoeningen? En hoe is dat voor mensen die zich elders op het gender- en seksespectrum bevinden?


Mirke Kist van AudioCollectief SCHIK spreekt met Aike Pronk, arts en bestuurslid zorg en welzijn van het Transgender Netwerk Nederland, over de gezondheidszorg voor transgender en non-binaire personen. Want waar lopen trans en non binaire personen in de reguliere zorg tegenaan? Waarom eisten demonstranten afgelopen zomer in Amsterdam een betere transgenderzorg? En hoe kunnen hulpverleners betere zorg bieden aan deze groep?


Meer informatie over zorg voor transgender personen kan je vinden via www.transgendernetwerk.nl, de patientenorganisatie Transvisie en transgenderinfo.be (België). Guy T`Sjoen schreef eerder de boeken ‘Onder de gordel’, ‘Het transgenderboek’ en ‘Hormonen onder controle’.


Geen kleine man is een podcast van productiehuis Slowpony in coproductie met VPRO/NPO Radio 1. De serie is tot stand gekomen met steun van deBuren, Vlaams-Nederlands Huis voor cultuur en debat, VRT en Fonds Pascal Decroos.


Meer info: www.vpro.nl/geenkleineman