Geen kleine man
VPRO

Bonus interview 4: Racisme en andere vormen van discriminatie in de zorg

  1. Podcastschevron right
  2. Geen kleine manchevron right
  3. Bonus interview 4: Racisme en andere vormen van discriminatie in de zorg

wo 24 november 2021

Geen kleine man bestaat uit een hoofddocumentaire en vijf bonusinterviews. In deze aflevering gaat Mirke Kist van AudioCollectief SCHIK in gesprek met Bahareh Goodarzi. Bahareh is verloskundige, docent bij de Academie Verloskunde Amsterdam Groningen en onderzoeker bij de afdeling Verloskundige Wetenschap, AVAG/APH/VUmc/Amsterdam UMC.


De Black Lives Matter-beweging heeft haar aangezet tot nadenken over diversiteit, inclusie en discriminatie binnen de (geboorte)zorg. Op welke manier maken we racisme en andere vormen van discriminatie het 'probleem van de ander'? Wat moet er politiek en maatschappelijk gezien veranderen om betere zorg te verlenen aan iedereen? En hoe kunnen we kleine en grote daden van verzet plegen?


De onderzoeken en literatuur waar Bahareh naar verwijst in deze podcast kan je vinden op onze website: www.vpro.nl/geenkleineman


Geen kleine man is een podcast van productiehuis Slowpony in coproductie met VPRO/NPO Radio 1. De serie is tot stand gekomen met steun van deBuren, Vlaams-Nederlands Huis voor cultuur en debat, VRT en Fonds Pascal Decroos.


Meer info: www.vpro.nl/geenkleineman