Geen kleine man
VPRO

Bonus interview 3: ADHD en ASS bij vrouwen

  1. Podcastschevron right
  2. Geen kleine manchevron right
  3. Bonus interview 3: ADHD en ASS bij vrouwen

wo 24 november 2021

Geen kleine man bestaat uit een hoofddocumentaire en vijf bonusinterviews. Deze aflevering gaat over ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) en ASS (Autisme Spectrum Stoornis).


Hoe kan het dat deze stoornissen bij vrouwen vaak over het hoofd worden gezien? Wat heeft het zogenoemde camoufleren hiermee te maken? En hoe beïnvloeden hormonen deze aandoeningen? Mirke Kist van AudioCollectief SCHIK gaat op zoek naar antwoorden bij klinisch psycholoog Els Blijd-Hoogewys van INTER-PSY en voorzitter van FANN, en psychiater Sandra Kooij, hoofd van het specialisme 'ADHD bij volwassenen' bij PsyQ in Den Haag en bijzonder hoogleraar aan de VU.


Wil je meer weten over ASS? Ga dan naar www.autisme.nl of neem een kijkje op de website van FANN (Female Autism Network of the Netherlands): https://www.fann-autisme.nl/.


Meer informatie over ADHD vind je op https://impulsenwoortblind.nl/.


Ben je een ouder van een kind met ADHD? Kijk dan eens op https://balansdigitaal.nl/.

Of bekijk de webinars Women, ADHD and Hormones of Spotlight on new insights on health in women with ADHD.


Meedoen aan het onderzoek van PsyQ kan via https://www.psyq.nl/adhd-women-survey.


Geen kleine man is een podcast van productiehuis Slowpony in coproductie met VPRO/NPO Radio 1. De serie is tot stand gekomen met steun van deBuren, Vlaams-Nederlands Huis voor cultuur en debat, VRT en Fonds Pascal Decroos.


Meer info: www.vpro.nl/geenkleineman