dr Kelder en Co

Ongelijkheid is goed & babbelen met Chat GPT

AVROTROS
  1. Podcastschevron right
  2. dr Kelder en Cochevron right
  3. Ongelijkheid is goed & babbelen met Chat GPT

za 28 januari 2023

Contant betalen? Dat is even balen

Op steeds meer plekken is met de pin betalen de norm. Munt en briefgeld verdwijnt naar een betalingsmethode van het verleden. Kwalijk volgens Chris Stoffer van de SGP. Een acceptatieplicht van contanten zou een weerbare en inclusieve economie moeten waarborgen.


De onnodige brug voor de niet bestaande kloof 

Vermogensongelijkheid zou niet toegenomen zijn. Uit het autoraam kijkend naar alle voorbijschietende elektrische fietsen geeft dat voor veel mensen een ander beeld. Sander Schimmelpenninck pleit in zijn ‘Sander en de brug’ voor een tonnetje startkapitaal voor iedereen tegen de ‘kansenongelijkheid’. Wat is wijsheid en wat gebeurt er daadwerkelijk? Wij gaan op zoek naar antwoorden in gesprek met dr. Maarten Boudry, de eerste houder van de leerstoel Etienne Vermeersch aan de Universiteit te Gent.


Vraag het Chat GPT

Wat doe je als redacteur van dr Kelder en Co, je vraagt ChatGPT: schrijf een beknopt humoristisch persbericht over ChatGPT voor de Jortcast. Uitkomst: 


"Ladies and gentlemen, we introduceren met trots ChatGPT, de AI die zelfs Jort Kelder zou aanstellen als zijn persoonlijke schrijver. Dus, als je ooit weer een gesprek met Jort Kelder wilt voeren zonder in de problemen te komen, laat ChatGPT je tekstproblemen oplossen."


Tja… Samen met Prof. dr. Antal van den Bosch bespreken wij de toekomst en consequenties van de chatbot.