De week van Kee
BNNVARA

#2 - 'Het CDA moet niet deserteren, maar regeren' (S04)

  1. Podcastschevron right
  2. De week van Keechevron right
  3. #2 - 'Het CDA moet niet deserteren, maar regeren' (S04)

vr 3 september 2021

De provincies roepen op om haast te maken met de formatie, zo prijkt op de voorpagina van het AD vanmorgen. En dat is wel nodig, want de formatie zit muurvast, mede omdat CDA-leider Wopke Hoekstra het proces heeft geblokkeerd. Over een week is het CDA-ledencongres waarin er een hoop te bespreken valt: regeren, Wopke Hoekstra en Pieter Omtzigt.

In deze Week van Kee  probeert onze politiek duider Peter Kee in deze formatieduisternis toch nog een lichtje te zijn. Te gast zijn Twee kopstukken uit de klei die met afgrijzen naar het gekonkel in Den Haag kijken: Eddy van Hijum, gedeputeerde voor het CDA in Overijssel, hier bij mij in de studio, en Sander de Rouwe, gedeputeerde voor het CDA in Friesland. Ze zaten ooit samen in de Tweede Kamer, en nu zitten ze samen bij ons.

Samen blikken de vier heren vooruit op het CDA congres dat 10 en 11 september zal plaatsvinden in de Brabanthallen in Den Bosch. Gaat het weer zo legendarisch worden als in 2010? Gaat Wopke de partij weer samenbrengen? Of wordt de onenigheid binnen de partij nog groter?