De week van Kee
BNNVARA

#34 - Thierry Aartsen (VVD): "Misbruik maken van steunpakketten is aasgieren-gedrag" (S03)

  1. Podcastschevron right
  2. De week van Keechevron right
  3. #34 - Thierry Aartsen (VVD): "Misbruik maken van steunpakketten is aasgieren-gedrag" (S03)

vr 28 mei 2021

Gister presenteerde het demissionair kabinet wederom een steunpakket voor de ondernemers die getroffen zijn door de corona crisis. Een flinke smak geld komt erbij. En zoals we gewend zijn, is ons landje weer lekker verdeeld over dit steunpakket.

Te gast bij Patrick Lodiers zijn uiteraard onze eigen Peter Kee, politiek duider, en Tweede Kamerlid Thierry Aartsen van de VVD. Genoeg te bespreken want de kosten voor de steunpakketten zijn niet mis. Minister van Financiën, Wopke Hoekstra, zei het gister al, de steun loopt op tot bijna 80 miljard: "Dat is meer dan de begrotingen van de ministeries van onderwijs, justitie, defensie, landbouw en buitenlandse handel en ontwikkelingssamenwerking samen in 2021". 

Maar is dat wel nodig? En zijn we niet iets te solidair met de ondernemers vergeleken met andere groepen in de samenleving die ook (financieel) lijden onder de crisis of na de crisis de schatkist weer mogen aanvullen? 

Nee, we moeten de steun echt gaan afbouwen, zeggen veel financieel experts en de SER. Aartsen is het daar echter niet mee eens. In deze Week van Kee legt hij uit waarom het wél goed is dat de steun doorloopt. En waarom Booking.com een stelletje aasgieren zijn: "Je hebt toch fatsoen in je kont? Zou ik plat zeggen".