De Stemming van Vullings en Van der Wulp
AVROTROSNOS

#80 - “Met het CDA in het formatie-motorblok moet je vaak de ANWB bellen” (S03)

  1. Podcastschevron right
  2. De Stemming van ...chevron right
  3. #80 - “Met het CDA in het formatie-motorblok moet je vaak de ANWB bellen” (S03)

vr 11 juni 2021

Bij de formatie zijn we volgens Joost en Xander inmiddels bij de herhaling van de herhaling aangekomen. Nog altijd schiet het niet op, is onduidelijk wie met wie wil formeren en komen de partijleiders, als ze al iets loslaten over de gesprekken met informateur Mariëtte Hamer, niet veel verder dan twee grote clichés: het gaat over de inhoud en het proces.

Het enige dat wel zeker leek was dat in iedere formatievariant, een motorblok van VVD, D66 en CDA zou moeten zitten. Totdat er een vertrouwelijk document van CDA’er Pieter Omtzigt uitlekte. Hierin maakte hij een aantal harde verwijten aan zijn eigen partij en beschrijft Omtzigt dat hij zich onveilig en gepasseerd voelde en werd uitgescholden door andere CDA’ers. Wat betekent dit Omtzigt-document voor het CDA en legt het een bom onder de formatie?

Verder kregen kamerleden een tweede kans om met iemand uit het team van de Russische oppositieleider Navalny te spreken en noemde PVV-leider Wilders journalisten in een tweet ‘tuig van de richel’. Wat betekent zo’n tweet voor de journalistiek?