appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Radio 1 Journaal
Afbeelding

Nergens ter wereld wordt zoveel gefietst als in Nederland. De Spaak is een podcast met nieuws en informatie over alledaags en recreatief fietsen. Gepresenteerd door Jeroen Dirks. UvA-hoogleraar Urban Mobility Marco te Brömmelstroet is academic advisor. De Spaak is een productie van NTR en NPO Radio 1.

#6 - Velorama. Het museum waar ze respect hebben voor de fiets (S02)

donderdag 2 januari 2020, 16:00 uur

Aan de voet van de Waalbrug in Nijmegen ligt het enige (overgebleven) fietsmuseum van Nederland. Waar Gertjan Moed, Cees van Wijk en dertig vrijwilligers een schatkist van fietsen en fietsaccessoires beheren. Verwacht geen blockbuster-exposities of een once-in-a-lifetime-experience zoals in het Rijks of het Van Gogh. Velorama is gewoon gewoon. En daarom zo bijzonder. Net als de fiets. De Spaak op bezoek in Nijmegen.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1