appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Radio 1 Journaal
Afbeelding

Nergens ter wereld wordt zoveel gefietst als in Nederland. De Spaak is een podcast met nieuws en informatie over alledaags en recreatief fietsen. Gepresenteerd door Jeroen Dirks. UvA-hoogleraar Urban Mobility Marco te Brömmelstroet is academic advisor. De Spaak is een productie van NTR en NPO Radio 1.

#-22 - Laten we de straat terugpakken! Het is nu of nooit (S02)

woensdag 22 april 2020, 15:37 uur

Je kunt het zien en wetenschappers bevestigden het van de week ook: we zijn meer gaan fietsen door de coronacrisis. Maar pakken we ook door? Gebruiken we deze periode om de straat weer in te richten waarvoor die ooit was bedoeld: om elkaar te ontmoeten? Lopend of op de fiets?
In deze Spaak staat Ruth Oldenziel letterlijk midden op straat. Om eens te kijken hoe daarop wordt gereageerd. Sociaal psycholoog Paul van Lange schetst een toekomstbeeld van 2022. En fietsprofessor Marco te Brömmelstroet hoopt dat we deze kans pakken - want wat vertellen we onze kinderen of kleinkinderen straks als ze weer gewoon in de file staan? Reclaim the street!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1