appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

De Publieke Tribune

Een diepgravend gesprek over een actueel onderwerp, gepresenteerd door Coen Verbraak. Vier ervaringsdeskundigen geven een blik in de binnenkamers van Nederland. Luisteren staat voorop, daarna komt de opinievorming.

Podcast afleveringen

De Publieke Tribune - uitzending van 27-05-2019

maandag 27 mei 2019, 20:30 uur

Controversiƫle sprekers staan steeds vaker ter discussie, evenals de rol die media en podia spelen in het versterken van dat geluid. De wens om de ongenuanceerde, gevaarlijke of discriminerende meningen van de ander te weren neemt toe. Het publieke debat raakt gepolariseerd. Kunnen we te weinig van elkaar hebben in het publieke debat? Staat de vrije uitwisseling van ideeƫn onder druk? Of moeten er grenzen worden gesteld aan welke opvattingen een platform geboden krijgen, in de strijd tegen desinformatie, racisme en seksisme? En in welke mate heeft commercialisering van de media tot gevolg dat aandacht wordt besteed aan extreme geluiden om te kunnen scoren? In deze radio-uitzending van De Publieke Tribune gaat Coen Verbraak in gesprek met drie gasten die het publieke debat vormgeven of analyseren: Merlijn Geurts (programmamaker van debatcentrum De Balie), Bart Nijman (adjunct-hoofdredacteur actualiteitensite GeenStijl), en mediawetenschapper Dan Hassler-Forest.

De Publieke Tribune - uitzending van 29-04-2019

maandag 29 april 2019, 20:30 uur

Hoe kom je in de schulden en hoe raak je er weer uit? Bijna 1 op 5 huishoudens in Nederland kampt met schuldenproblematiek. De maatschappelijke kosten zijn jaarlijks 11 miljard euro. Hoe steekt de schuldenindustrie in elkaar, en hoe zorgen we voor betere en goedkopere oplossingen? Coen Verbraak praat met: Satcha Maduro (9 maanden schuldvrij, bekend van de Human-serie Schuldig), Eelke Blokker (Instituut voor Publieke Waarden), Bert van Alphen (wethouder GroenLinks Den Haag) en Paul van Roon (deurwaarder).

De Publieke Tribune - uitzending van 25-03-2019

maandag 25 maart 2019, 20:30 uur

Wat mogen we verwachten van de psychiatrie? Is de psychiatrie het duizenddingendoekje geworden van de maatschappij? Wat is gek en bestaat er nog zoiets als het recht om gek te zijn? Deze vragen bespreken wij in aflevering 2 van 'De Publieke Tribune'. Gasten: Damiaan Denys - psychiater en filosoof, voorzitter Nederlandse vereniging van Psychiaters. Liesbeth Vleugel - ouderenpsychiater bij GGZinGeest en Jan Swinkels - psychiater en hoogleraar Amsterdam UMC.

De Publieke Tribune - uitzending van 25-02-2019

maandag 25 februari 2019, 20:30 uur

Wie is de baas over mijn medicijnen? Dat is de centrale vraag in aflevering 1 van De Publieke Tribune. Onder leiding van Coen Verbraak stelt een betrokken publiek zijn prangende vragen aan gezagsdragers en deskundigen. Gasten in deze uitzending: Marli Huijer - medisch filosoof, Sanne Groenemeijer - general manager Novo Nordisk, Elisabeth Vroom - oprichter Duchenne Parent Proje en Carla Hollak - arts-onderzoeker en hoogleraar bij het Amsterdams UMC.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1