appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

De Overnachting

Patrick Lodiers is terug in de zaterdagnacht met ‘De Overnachting’. Patrick bezoekt een hotelkamer in Amsterdam, waar die nacht een prominente gast logeert. Voor het slapengaan drinken ze nog iets, luisteren ze naar hun favoriete muziek, en ze praten. Over daden en dromen, praktische bezwaren en passies, over wetten en wensen. En of het nu een kunstenaar is of een politicus, een sporter of een wetenschapper, tegen één uur wenst Patrick de gast steevast een bijzonder goede nacht.

Podcast afleveringen

Ben Bot (29 november 2020)

zondag 29 november 2020, 01:24 uur

In de voorlopig laatste aflevering van De Overnachting komt voormalig minister van Buitenlandse Zaken Ben Bot langs. En hij neemt zijn partner mee, en die is ook een voormalig minister, en huidig Minister van Staat: Sybilla Dekker. Samen met Patrick maken zij een boeiende aflevering over geopolitiek, banenschil-vergaderingen en over het overlijden van Maradona.

Youp van 't Hek (22 november 2020)

zondag 22 november 2020, 01:25 uur

Nog een maandje, dan speelt Youp zijn oudejaarsconference. Alhoewel, zolang er maar genoeg publiek bij kan zijn. Bij Patrick op de hotelkamer praat hij over humor in coronatijd, Youps conference, en over Toon Hermans.

Angela De Jong (15 november 2020)

zondag 15 november 2020, 01:19 uur

Haar columns lees je iedere dag in het AD, waar ze schrijft over wat haar opviel in het televisieaanbod. Dit weekend schuift ze aan bij de radio: want ze komt langs bij Patrick! In een persoonlijk gesprek spreekt ze over wat haar drijft bij het schrijven van haar columns en wat al deze columns teweeg brengen.

Ingrid van Engelshoven (8 november 2020)

zondag 8 november 2020, 01:22 uur

Dit weekend is minister van onderwijs, cultuur en wetenschap Ingrid van Engelshoven te gast. Na een roerige week waarin een leraar moest onderduiken vanwege een cartoon en enkele uren na de verkiezingswinst van Joe Biden, praat ze met Patrick over haar zware portefeuille en wat haar drijft in haar werk.

Alex Roeka (1 november 2020)

zondag 1 november 2020, 01:33 uur

Deze week komt zanger Alex Roeka, samen met zijn gitaar, langs bij De Overnachting. Na een leven als psycholoog ontdekte hij op zijn 50e zijn muzikale talent. Samen met Patrick heeft hij een indringend gesprek over zijn leven, met alle ups en downs. En er is live muziek!

Bibian Mentel (25 oktober 2020)

zondag 25 oktober 2020, 01:30 uur

Dit weekend, op de verjaardag van presentator Patrick Lodiers, komt Bibian Mentel langs. Al jaren lang worstelt ze met kanker, maar ze laat de ziekte niet haar leven bepalen. Samen met Patrick en haar man Edwin praat ze over haar ziekte, maar vooral: over het leven!

Saskia Belleman (18 oktober 2020)

zondag 18 oktober 2020, 01:28 uur

Een dag na de laatste zittingsdag in het proces tegen Jos B., de man die verdacht wordt van het doden van Nicky Verstappen, schuift Saskia Belleman aan in De Overnachting. Als rechtbankverslaggever voor De Telegraaf volgt zij al tien jaar lang de meest spraakmakende rechtszaken van Nederland. Samen met Patrick Lodiers geeft ze een uniek inkijkje in de juridische wereld, met alle emotionele en gruwelijke facetten die dat heeft. En ze praten over hoe het is om na een dergelijke werkdag weer thuis te komen.

Cornald Maas (11 oktober 2020)

zondag 11 oktober 2020, 01:34 uur

Vlak voor het vijfde seizoen van zijn serie 'Volle Zalen' komt Cornald Maas langs bij Patrick in De Overnachting. Samen met Patrick praat Cornald over de stand van de Nederlandse cultuursector in coronatijd, theaterbezoekjes, en condoleancebriefjes voor iemand die helemaal niet overleden was...

Eppo van Nispen (4 oktober 2020)

zondag 4 oktober 2020, 01:38 uur

Een bijzondere gast vandaag in De Overnachting: Beeld en Geluid directeur Eppo van Nispen komt langs. Het gesprek dat hij met Wouter Bouwman voert is even divers als de collectie die hij beheert: over een concert in Noorwegen met Blof, Buzz Lightyear, en Eppo heeft allerlei bijzondere hoeden mee!

Pieter Winsemius (27 september 2020)

zondag 27 september 2020, 01:26 uur

De gast die deze week blijft overnachten heeft een indrukwekkend CV, waar hij - ondanks zijn leeftijd - nog altijd niet klaar mee is. Pieter Winsemius was namelijk minister onder zowel Lubbers als Balkenende, maar bracht ook deze week een boek uit. 'De Derde Helft' gaat over voetbal, en alles wat de sport zo mooi maakt. Samen met Wouter Bouwman praat hij een uur over de liefde voor voetbal, sportwijsheden in de politiek en ook de meest Nederlandse vogelsoort die er bestaat: de Grutto.

Marieke van de Zilver (20 september 2020)

zondag 20 september 2020, 01:26 uur

Na een drukke week schuift deze aflevering Marieke van de Zilver aan. Ze is parlementair verslaggever voor RTL en heeft dus met Prinsjesdag en de Algemene Beschouwingen betekent dat dat dit de meest hectische week van het jaar was. In gesprek met Wouter Bouwman gaat het over haar werkzaamheden in Den Haag, er is muziek en ze geeft haar mening over PSV...

Ron Simpson (13 september 2020)

zondag 13 september 2020, 01:45 uur

Deze week is Ron Simpson de gast die te gast is in De Overnachting. Hij had deze week iets te vieren, want zijn restaurant The Avocado Show gaat 19 nieuwe vestigingen openen. Samen met Wouter Bouwman praat hij een uur lang over zijn werk, drijfveren, dromen en idealen. En over die ene keer dat hij ging lunchen met Cameron Diaz....

Gio Lippens (6 september 2020)

zondag 6 september 2020, 01:32 uur

De Overnachting is terug! Deze week interviewt Wouter Bouwman wielercommentator - want wielerjournalist noemt hij zichzelf niet - Gio Lippens. In een gesprek van een uur hebben de twee het over zijn werk in de tour in coronatijd, schilderen met woorden, en er is muziek.

Eddy van Wessel (23 februari 2020)

zondag 23 februari 2020, 00:00 uur

In de laatste overnachting van deze reeks is oorlogsfotograaf Eddy van Wessel te gast. Eerder deze maand won hij de Zilveren Camera voor zijn fotoserie over IS-vluchtelingen in Irak. In deze aflevering wordt er juist een portret van hém gemaakt.

Natacha Harlequin (16 februari 2020)

zondag 16 februari 2020, 00:00 uur

In deze aflevering van De Overnachting praat Fidan Ekiz met strafrechtadvocaat Natacha Harlequin. Als advocaat staat zij onder andere Bekir E. bij, de man die ervan wordt verdacht Humeyra te hebben gedood.. Met Fidan praat Natacha over haar soms zware werk, onbegrip, en racisme. Maar er wordt ook gezongen, door Fidan en door Natacha. Wat kan deze powervrouw eigenlijk niet?

Tim de Wit (9 februari 2020)

zondag 9 februari 2020, 00:00 uur

Vorige week maakte hij de Brexit live mee vanuit Londen, maar vanavond zit hij gewoon bij Patrick op de hotelkamer: deze aflevering is Tim de Wit te gast in De Overnachting. Hij is correspondent in Londen voor de NOS. Samen met Patrick en Ierse whiskey praat hij over correspondentschap in tijden van de Brexit.

Esther Ouwehand (2 februari 2020)

zondag 2 februari 2020, 00:00 uur

In deze aflevering is Esther Ouwehand te gast. Zij is fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren. Vorig weekend kondigde ze aan zich ook in de toekomst beschikbaar te stellen als fractievoorzitter. Ze heeft ook muziek meegenomen: van een rustig nummer over bramenjam tot keiharde metal, omdat metal voor haar symbool staat voor de Partij voor de Dieren. Maar daar denkt Patrick heel anders over...

Raymond van het Groenewoud (26 januari 2020)

zondag 26 januari 2020, 00:00 uur

Een bijzonder goede nacht tijdens de vierde aflevering van De Overnachting. Raymond van het Groenewoud is speciaal voor deze aflevering van België naar Amsterdam gekomen. Samen met zijn 'lief', gitaar, en Patrick maken ze er een mooie aflevering van.

Peter Heerschop (19 januari 2020)

zondag 19 januari 2020, 00:00 uur

Caberetier, columnist, vader; Peter Heerschop is het allemaal. In deze aflevering van De Overnachting praat hij met Patrick over dat leven; "want wie ben je als je niet meer doet wat je altijd doet?"

Renske Leijten (12 januari 2020)

zondag 12 januari 2020, 00:00 uur

In de tweede aflevering van De Overnachting is Sp-Kamerlid Renske Leijten te gast. Een week na het kerstreces stond haar mailbox alweer vol met mails van ouders die gedupeerd zijn in de toeslagenaffaire. Samen met Patrick praat zij over het bijzondere jaar dat achter haar ligt, en luisteren ze naar het nummer dat ooit de eerste dans was op Renskes huwelijk.

Jan Dirk van der Burg (5 januari 2020)

zondag 5 januari 2020, 00:00 uur

Patrick Lodiers is terug in de zaterdagnacht met ‘De Overnachting’. Patrick bezoekt een kamer in Hotel V in Amsterdam, waar die nacht een prominente gast logeert. In de allereerste aflevering is dat niemand minder dan Fotograaf Des Vaderlands: Jan Dirk van der Burg. Een bijzondere man met fascinaties voor systeemplafonds, wethouders met stekelhaar en olifantenpaadjes...

Bennie Jolink (26 november 2017)

zondag 26 november 2017, 00:00 uur

In de nacht van zaterdag op zondag praat presentator Filemon Wesselink wekelijks live in debatcentrum De Balie met een prominente gast over de actualiteit, maar ook over daden en dromen, plannen en passies. Er wordt wat gedronken, er wordt muziek gedraaid, maar er wordt vooral gepraat, gediscussieerd en gemijmerd.

Liesbeth Zegveld (19 november 2017)

zondag 19 november 2017, 00:00 uur

In de nacht van zaterdag op zondag praat presentator Filemon Wesselink wekelijks live in debatcentrum De Balie met een prominente gast over de actualiteit, maar ook over daden en dromen, plannen en passies. Er wordt wat gedronken, er wordt muziek gedraaid, maar er wordt vooral gepraat, gediscussieerd en gemijmerd.

Tommy Wieringa (12 november 2017)

zondag 12 november 2017, 00:00 uur

In de nacht van zaterdag op zondag praat presentator Filemon Wesselink wekelijks live in debatcentrum De Balie met een prominente gast over de actualiteit, maar ook over daden en dromen, plannen en passies. Er wordt wat gedronken, er wordt muziek gedraaid, maar er wordt vooral gepraat, gediscussieerd en gemijmerd.

Rikko Voorberg (5 november 2017)

zondag 5 november 2017, 00:00 uur

In de nacht van zaterdag op zondag praat presentator Filemon Wesselink wekelijks live in debatcentrum De Balie met een prominente gast over de actualiteit, maar ook over daden en dromen, plannen en passies. Er wordt wat gedronken, er wordt muziek gedraaid, maar er wordt vooral gepraat, gediscussieerd en gemijmerd.

Ronald van Raak (29 oktober 2017)

zondag 29 oktober 2017, 00:00 uur

In de nacht van zaterdag op zondag praat presentator Filemon Wesselink wekelijks live in debatcentrum De Balie met een prominente gast over de actualiteit, maar ook over daden en dromen, plannen en passies. Er wordt wat gedronken, er wordt muziek gedraaid, maar er wordt vooral gepraat, gediscussieerd en gemijmerd.

Floris van den Berg (22 oktober 2017)

zondag 22 oktober 2017, 00:00 uur

In de nacht van zaterdag op zondag praat presentator Filemon Wesselink wekelijks live in debatcentrum De Balie met een prominente gast over de actualiteit, maar ook over daden en dromen, plannen en passies. Er wordt wat gedronken, er wordt muziek gedraaid, maar er wordt vooral gepraat, gediscussieerd en gemijmerd.

Joep van Lieshout (15 oktober 2017)

zondag 15 oktober 2017, 00:00 uur

In de nacht van zaterdag op zondag praat presentator Filemon Wesselink wekelijks live in debatcentrum De Balie met een prominente gast over de actualiteit, maar ook over daden en dromen, plannen en passies. Er wordt wat gedronken, er wordt muziek gedraaid, maar er wordt vooral gepraat, gediscussieerd en gemijmerd.

Shula Rijxman (8 oktober 2017)

zondag 8 oktober 2017, 00:00 uur

In de nacht van zaterdag op zondag praat presentator Filemon Wesselink wekelijks live in debatcentrum De Balie met een prominente gast over de actualiteit, maar ook over daden en dromen, plannen en passies. Er wordt wat gedronken, er wordt muziek gedraaid, maar er wordt vooral gepraat, gediscussieerd en gemijmerd.

Mylou Frencken (1 oktober 2017)

zondag 1 oktober 2017, 00:00 uur

In de nacht van zaterdag op zondag praat presentator Filemon Wesselink wekelijks live in debatcentrum De Balie met een prominente gast over de actualiteit, maar ook over daden en dromen, plannen en passies. Er wordt wat gedronken, er wordt muziek gedraaid, maar er wordt vooral gepraat, gediscussieerd en gemijmerd.

Valentijn de Hingh (24 september 2017)

zondag 24 september 2017, 00:00 uur

In de nacht van zaterdag op zondag praat presentator Filemon Wesselink wekelijks live in debatcentrum De Balie met een prominente gast over de actualiteit, maar ook over daden en dromen, plannen en passies. Er wordt wat gedronken, er wordt muziek gedraaid, maar er wordt vooral gepraat, gediscussieerd en gemijmerd.

Marije Vogelzang (17 september 2017)

zondag 17 september 2017, 00:00 uur

In de nacht van zaterdag op zondag praat presentator Filemon Wesselink wekelijks live in debatcentrum De Balie met een prominente gast over de actualiteit, maar ook over daden en dromen, plannen en passies. Er wordt wat gedronken, er wordt muziek gedraaid, maar er wordt vooral gepraat, gediscussieerd en gemijmerd.

Patrick Laurey (10 september 2017)

zondag 10 september 2017, 00:00 uur

In de nacht van zaterdag op zondag praat presentator Filemon Wesselink wekelijks live in debatcentrum De Balie met een prominente gast over de actualiteit, maar ook over daden en dromen, plannen en passies. Er wordt wat gedronken, er wordt muziek gedraaid, maar er wordt vooral gepraat, gediscussieerd en gemijmerd.

Theo Hiddema (3 september 2017)

zondag 3 september 2017, 00:00 uur

In de nacht van zaterdag op zondag praat presentator Filemon Wesselink wekelijks live in debatcentrum De Balie met een prominente gast over de actualiteit, maar ook over daden en dromen, plannen en passies. Er wordt wat gedronken, er wordt muziek gedraaid, maar er wordt vooral gepraat, gediscussieerd en gemijmerd.

Peter Kwint (27 augustus 2017)

zondag 27 augustus 2017, 00:00 uur

In de nacht van zaterdag op zondag praat presentator Filemon Wesselink wekelijks live in debatcentrum De Balie met een prominente gast over de actualiteit, maar ook over daden en dromen, plannen en passies. Er wordt wat gedronken, er wordt muziek gedraaid, maar er wordt vooral gepraat, gediscussieerd en gemijmerd.

Bernard Hammelburg (20 augustus 2017)

zondag 20 augustus 2017, 00:00 uur

In de nacht van zaterdag op zondag praat presentator Filemon Wesselink wekelijks live in debatcentrum De Balie met een prominente gast over de actualiteit, maar ook over daden en dromen, plannen en passies. Er wordt wat gedronken, er wordt muziek gedraaid, maar er wordt vooral gepraat, gediscussieerd en gemijmerd.

Mehmed Cerit (13 augustus 2017)

zondag 13 augustus 2017, 00:00 uur

In de nacht van zaterdag op zondag praat presentator Filemon Wesselink wekelijks live in debatcentrum De Balie met een prominente gast over de actualiteit, maar ook over daden en dromen, plannen en passies. Er wordt wat gedronken, er wordt muziek gedraaid, maar er wordt vooral gepraat, gediscussieerd en gemijmerd.

Fay Lovsky (6 augustus 2017)

zondag 6 augustus 2017, 00:00 uur

In de nacht van zaterdag op zondag praat presentator Filemon Wesselink wekelijks live in debatcentrum De Balie met een prominente gast over de actualiteit, maar ook over daden en dromen, plannen en passies. Er wordt wat gedronken, er wordt muziek gedraaid, maar er wordt vooral gepraat, gediscussieerd en gemijmerd.

Ellen van Langen (30 juli 2017)

zondag 30 juli 2017, 00:00 uur

In de nacht van zaterdag op zondag praat presentator Filemon Wesselink wekelijks live in debatcentrum De Balie met een prominente gast over de actualiteit, maar ook over daden en dromen, plannen en passies. Er wordt wat gedronken, er wordt muziek gedraaid, maar er wordt vooral gepraat, gediscussieerd en gemijmerd.

Erik Bosgraaf (23 juli 2017)

zondag 23 juli 2017, 00:00 uur

In de nacht van zaterdag op zondag praat presentator Filemon Wesselink wekelijks live in debatcentrum De Balie met een prominente gast over de actualiteit, maar ook over daden en dromen, plannen en passies. Er wordt wat gedronken, er wordt muziek gedraaid, maar er wordt vooral gepraat, gediscussieerd en gemijmerd.

Anne-Fleur Dekker (16 juli 2017)

zondag 16 juli 2017, 00:00 uur

In de nacht van zaterdag op zondag praat presentator Filemon Wesselink wekelijks live in debatcentrum De Balie met een prominente gast over de actualiteit, maar ook over daden en dromen, plannen en passies. Er wordt wat gedronken, er wordt muziek gedraaid, maar er wordt vooral gepraat, gediscussieerd en gemijmerd.

Pieter Broertjes (9 juli 2017)

zondag 9 juli 2017, 00:00 uur

In de nacht van zaterdag op zondag praat presentator Filemon Wesselink wekelijks live in debatcentrum De Balie met een prominente gast over de actualiteit, maar ook over daden en dromen, plannen en passies. Er wordt wat gedronken, er wordt muziek gedraaid, maar er wordt vooral gepraat, gediscussieerd en gemijmerd.

Lilian Marijnissen (2 juli 2017)

zondag 2 juli 2017, 00:00 uur

In de nacht van zaterdag op zondag praat presentator Filemon Wesselink wekelijks live in debatcentrum De Balie met een prominente gast over de actualiteit, maar ook over daden en dromen, plannen en passies. Er wordt wat gedronken, er wordt muziek gedraaid, maar er wordt vooral gepraat, gediscussieerd en gemijmerd.

Jan Rotmans (25 juni 2017)

zondag 25 juni 2017, 00:00 uur

In de nacht van zaterdag op zondag praat presentator Filemon Wesselink wekelijks live in debatcentrum De Balie met een prominente gast over de actualiteit, maar ook over daden en dromen, plannen en passies. Er wordt wat gedronken, er wordt muziek gedraaid, maar er wordt vooral gepraat, gediscussieerd en gemijmerd.

Jeroen van Merwijk (18 juni 2017)

zondag 18 juni 2017, 00:00 uur

In de nacht van zaterdag op zondag praat presentator Filemon Wesselink wekelijks live in debatcentrum De Balie met een prominente gast over de actualiteit, maar ook over daden en dromen, plannen en passies. Er wordt wat gedronken, er wordt muziek gedraaid, maar er wordt vooral gepraat, gediscussieerd en gemijmerd.

Floris Alkemade (11 juni 2017)

zondag 11 juni 2017, 00:00 uur

In de nacht van zaterdag op zondag praat presentator Filemon Wesselink wekelijks live in debatcentrum De Balie met een prominente gast over de actualiteit, maar ook over daden en dromen, plannen en passies. Er wordt wat gedronken, er wordt muziek gedraaid, maar er wordt vooral gepraat, gediscussieerd en gemijmerd.

Jack Poels (4 juni 2017)

zondag 4 juni 2017, 00:00 uur

In de nacht van zaterdag op zondag praat presentator Filemon Wesselink wekelijks live in debatcentrum De Balie met een prominente gast over de actualiteit, maar ook over daden en dromen, plannen en passies. Er wordt wat gedronken, er wordt muziek gedraaid, maar er wordt vooral gepraat, gediscussieerd en gemijmerd.

Sven Ratzke (21 mei 2017)

zondag 21 mei 2017, 00:00 uur

In de nacht van zaterdag op zondag praat presentator Filemon Wesselink wekelijks live in debatcentrum De Balie met een prominente gast over de actualiteit, maar ook over daden en dromen, plannen en passies. Er wordt wat gedronken, er wordt muziek gedraaid, maar er wordt vooral gepraat, gediscussieerd en gemijmerd.

Roel van Duyn (14 mei 2017)

zondag 14 mei 2017, 00:00 uur

In de nacht van zaterdag op zondag praat presentator Filemon Wesselink wekelijks live in debatcentrum De Balie met een prominente gast over de actualiteit, maar ook over daden en dromen, plannen en passies. Er wordt wat gedronken, er wordt muziek gedraaid, maar er wordt vooral gepraat, gediscussieerd en gemijmerd.

Marco Roelofs (7 mei 2017)

zondag 7 mei 2017, 00:00 uur

In de nacht van zaterdag op zondag praat presentator Filemon Wesselink wekelijks live in debatcentrum De Balie met een prominente gast over de actualiteit, maar ook over daden en dromen, plannen en passies. Er wordt wat gedronken, er wordt muziek gedraaid, maar er wordt vooral gepraat, gediscussieerd en gemijmerd.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1