appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Humberto
Afbeelding

Podcast over de relevantie van het geloof in een steeds ongeloviger Nederland. Journalist David Boogerd en theoloog Stefan Paas voeren verdiepende gesprekken met spraakmakende gasten.

#31 - De nieuwe beeldenstorm met Rik Torfs en Stefan Paas

vrijdag 10 juli 2020, 06:30 uur

De nieuwe beeldenstorm, zo wordt deze tijd al genoemd. Een tijd waarin we als samenleving steeds kritischer kijken naar ons verleden en de zogenaamde helden van vroeger. Menig nationaal boegbeeld is al van een sokkel getrokken, in Amerika, Engeland en ook in Nederland zwelt de discussie aan. En het blijft niet bij slavenhandelaren, ook beelden van Winston Churchill en Mahatma Gandhi zijn beklad.
Wat zegt dit allemaal? Moeten die standbeelden inderdaad verdwijnen of is het doorgeschoten moralisme? En wat kunnen we leren van de beeldenstormen uit het verleden?
David Boogerd gaat in gesprek met Rik Torfs en Stefan Paas en hoort hoe religie kan relativeren.

Rik Torfs is hoogleraar aan de Katholieke Universiteit Leuven en een garantie voor memorabele en spitsvondige uitspraken.
Stefan Paas is voormalig Theoloog des Vaderlands en hoogleraar aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en de Theologische Universiteit Kampen.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1