Het Mediaforum
KRO-NCRV

Peter Heijkoop: 'Ik denk dat Caroline van der Plas ook een beetje ongemak voelt.'

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Peter Heijkoop: 'Ik denk dat Caroline van der Plas ook een beetje ongemak voelt.'

vr 1 september 2023

Aan tafel zitten Arno Kantelberg, Hansje van de Beek en Spraakmaker is Peter Heijkoop.

Van de Beek haar mediamoment gaat over een opiniestuk vandaag in Volkskrant. Over een al langer lopende discussie: de anticonceptiepil. Van de BeeK: “Ervaringen van vrouwen worden niet altijd serieus genomen.”

Voor het mediamoment van Kantelberg las hij een opmerkelijk interview met Roel Geeraedts, oud-verslaggever van RTL Nieuws, in vakblad Villamedia. Geeraedts had langere tijd toegang tot de computer van de Tweede Kamer en kon meelezen met vergaderingen van onder meer het presidium. Peter Heijkoop: “Ik ben heel erg voor een transparante overheid, maar dit kan de bedoeling niet zijn.” Had Geeraedts dat niet moeten melden?

De beelden gingen de hele wereld over: de leider van de Republikeinen in de Senaat - één van de machtigste figuren in Amerika - Mitch McConnell had gisteren voor de tweede keer een 'vastloper'. Peter Heijkoop: “Waar zijn de mensen om deze meneer heen?” Waarom blijven de politiekleiders in Amerika zo lang zitten? 

Volgens het AD is het vandaag BBB-Day: vanmiddag laat de partij weten wie zij naar voren schuiven als premiers kandidaat. Dat gebeurt vanmiddag op het partijkantoor in Deventer. Kantelberg: “Iedereen heeft de LPF in zijn achterhoofd, die inzakte als een plumpudding.” Wie wordt de premier kandidaat van de BBB?