Het Mediaforum
KRO-NCRV

Eric Corton: “De duiding van de geruchten, dat is wat er op zo’n dag plaatsvindt”

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Eric Corton: “De duiding van de geruchten, dat is wat er op zo’n dag plaatsvindt”

do 24 augustus 2023

Aan tafel zitten Ingrid Spijkers, Tom Kleijn en Spraakmaker Eric Corton.

We beginnen met de vermoedelijke dood van Wagnerleider Prigozjin. Want ook al lijken er toch steeds meer bronnen te zijn die het nieuws bevestigen, het nieuws blijft lang tussen aanhalingstekens staan. Ook in de berichtgeving gisteravond, bleven er slagen om de arm te horen. Meestal als er zoiets gebeurt dan wachten we op de bevestiging van de autoriteiten van het land waar het is gebeurd, maar zijn we wantrouwend als het om berichten van Russische autoriteiten gaat?

Het mediamoment van Spijkers gaat over het kaatsen in Friesland. Gisteren was bij Omrop Fryslân aandacht voor de 47ste editie van de Dames PC in Weidum. Er was nog wel discussie over of het uitgezonden moest worden. Spijkers legt uit wat de afwegingen waren.  

Bij de Republikeinse partij in Amerika is de strijd nu echt losgebarsten. Vannacht was het eerste grote tv-debat in aanloop naar de verkiezingen volgend jaar, maar opvallend in de berichtgeving: hoe een afwezige juist het grootste nieuws lijkt. Ook moet Donald Trump zich vandaag melden bij de gevangenis in Georgia als verdachte in de vierde strafzaak die tegen hem is gestart. We blikken vooruit.

Tot slot nog een mediamoment van Corton. Het valt hem op dat steeds meer mensen bewust nieuws mijden. Waarom is dat zo? En snappen onze mediakenners dit, dat men niet altijd zit te wachten op alle ellende in de wereld?