Het Mediaforum
KRO-NCRV

Angela de Jong: “Je zou bijna kunnen zeggen dat er in de zomer meer op televisie is dan in de winter”

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Angela de Jong: “Je zou bijna kunnen zeggen dat er in de zomer meer op televisie is dan in de winter”

vr 18 augustus 2023

Aan tafel zitten Hugo Logtenberg, Angela de Jong en Spraakmaker Chris van Dam.

Het mediamoment van De Jong gaat over de programmering op tv deze zomer. Een aantal populaire programma’s: B&B Vol Liefde, Dertigers, De Slimste Mens. De Jong heeft genoten deze zomer, maar dat geldt niet voor iedereen aan tafel…

Het mediamoment van Logtenberg gaat over het radioprogramma Kunststof gisteren. Daar was Bert Voskuil te gast, schrijver en misdaadjournalist. Die vertelde daarin over de keer dat hij crimineel Klaas Bruinsma over de vloer had voor een gezellig diner. Logtenberg vond dat bijzonder. Hij maakt een vergelijking: “Ik kan me niet voorstellen dat er een misdaadjournalist is die Taghi zou uitnodigen voor de lunch tegenwoordig”. Kun je persoonlijk contact altijd scheiden van zakelijk contact?

Rond deze tijd zullen de dienstauto's met demissionaire ministers weer aankomen in Den Haag. De eerste ministerraad na de zomer staat op het programma. Het land moet bestuurd worden, maar tegelijkertijd begint ook de campagne. Als we de komende weken een minister voor de camera zien, zien we dan een bestuurder of iemand die campagne voert?

Verder geven De Jong en Logtenberg hun tips voor deze zomer!

We besluiten het Mediaforum met het Taalteam met Frank van Pamelen.