Het Mediaforum
KRO-NCRV

Haroon Ali: “Alles wordt één op één aan seks gekoppeld, maar het is gewoon expressie.”

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Haroon Ali: “Alles wordt één op één aan seks gekoppeld, maar het is gewoon expressie.”

vr 28 juli 2023

Aan tafel zitten Haroon Ali, Paul Römer en Spraakmaker is Guido Biesmans.

Römer zijn mediamoment is vooral een enorme ergernis. Romer: “We mogen niet langer op vulgaire wijze dansen in Rotterdam. Ik vind het zo’n vertrutting.” Gaat deze beslissing te ver? 

Ali zijn mediamoment gaat over de film Barbie. Ali: “Er is meer aan marketing uitgegeven dan aan de film zelf. Gaan we niet allemaal mee in de commercialfuik? De poppen schijnen niet te recyclen te zijn.” Wat moeten we met alle Barbiepoppen?

Als het aan Van der Plas van de BBB ligt wordt ze geen premier want dat moet je nette kleren aandoen op hakjes lopen en steeds weer het vliegtuig in. En dat is best lastig als je vliegangst hebt. Ali: “Omdat we zo lang aan Rutte vastzaten zijn we nu heel erg bezig met wie de volgende premier wordt.”

Het is veruit het grootste onderzoek naar polarisatie in sociale media tot dusver. Het onderzoek naar de data van ruim 200 miljoen Facebook-accounts in Amerika. En wat blijkt: Facebookgebruikers die politiek gezien als conservatief kunnen worden betitteld, krijgen de meeste desinformatie. Ook blijkt dat polarisatie vooral aan de rechterzijde van het politieke spectrum plaats vindt. Römer: “De deur staat op een kier. We moeten nog veel meer onderzoek doen.”

Ook deze zomer vragen we weer tips aan onze mediaforumgasten. Iets dat inspireert, prikkelt of juist enorm ontspant. Ali zijn tip is een documentaire over Sinead O’Conner. Ali: “Ze was haar tijd echt vooruit.” De zomertip van Römer is de serie: Happy Valley. Een Engelse politieserie. Römer: “Hiermee laten de Engelsen zien dat ze zo veel betere drama’s kunnen maken dan de Amerikanen.”