Het Mediaforum
KRO-NCRV

Jan Slagter: "Ik ben er niet voor dat Ongehoord Nederland uit het publieke bestel wordt geknikkerd."

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Jan Slagter: "Ik ben er niet voor dat Ongehoord Nederland uit het publieke bestel wordt geknikkerd."

do 20 juli 2023

Aan tafel zitten Jan Slagter, Margriet Brandsma en Spraakmaker is Marja Verburg.

Het Mediamoment van Brandsma gaat over WK voetbal voor vrouwen dat net begonnen is. In Nieuw-Zeeland speelt het gastland nu tegen Noorwegen. Brandsma: “Het wordt in de media nu gewoon echt serieus genomen als sport.” Wordt het vrouwenvoetbal populairder dan het mannenvoetbal?

Het Mediamoment van Slagter heeft te maken met het programma Dragon's Den, waarvan het laatste seizoen te zien was bij streamingdienst ViaPlay. BNR maakte een rondgang langs 23 deelnemers. Daarvan kregen er 17 niet het geld dat ze op televisie was toegezegd. Slagter: Het is gewoon bedrog!” Kun je niks geloven wat je op tv ziet?

Demissionair of niet, Staatssecretaris Uslu mag van de Tweede Kamer beslissen over de toekomst van Ongehoord Nederland. De omroep heeft drie boetes gekregen, terwijl normaal gesproken twee boetes voldoende zijn voor verwijdering. Uslu is nu bezig met een consultatieronde langs alle omroepbazen. Brandsma: “Ik begrijp wel dat deze staatssecretaris aarzelt.” Slagter: “Iemand uit het bestel zetten gaat echt heel ver.” Hoe ver moet je het nog laten gaan voordat je ingrijpt?

Het imago van Israël was in de Verenigde Staten decennialang een vanzelfsprekendheid: onkreukbaar en soms zelfs heilig. Maar rondom het bezoek van de Israëlische president Herzog van deze week aan Washington is een nieuw soort dynamiek ontstaan. Is er wel genoeg aandacht voor de situatie daar? Of lijkt het in Nederland toch ook minder prioriteit te zijn in de media? 

Dan gaan we nog naar onze zomertips. Brandsma heeft een podcast tip: de podcast ‘Gerede Twijfel’ van het NRC-handelsblad. Slagter zijn originele tip was “goed smeren in de zomer”, maar hij heeft ook een boekentip: ‘Kapot: hoe vilein is de deugindustrie.’